Hrvatska skuplja destinacija od Španjolske i Grčke

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Cijene smještaja na moru u dvije su godine porasle za oko 30 posto. Primjerice, apartman koji je prije dva ljeta koštao 80 eura, ove godine je na oko sto eura. S obzirom na to, za tjedan dana u tom apartmanu trebalo bi izdvojiti oko 700 eura.

Unatoč višim cijenama, predsjednica Hrvatske udruge obiteljskog smještaja Barbara Marković ističe kako buking špice sezone zasad ide dobro.

“Cijene su u odnosu na prošlu godinu 15 posto više, a lani su u odnosu na godinu prije nje već bile podignute za 15 posto. Dakle oko 30 posto sve skupa. Cijene su išle gore zbog struje, različitih nameta, ali i ekonomskog održavanja apartmana.

U Dalmaciji je nemoguće naći čistačicu za ispod 20 eura po satu”, kazala je za tportal te istaknula kako smo skuplja destinacija od Španjolske i Grčke.

“Skuplji smo za oko 25 posto od konkurenata, ali ne samo što se tiče smještaja, nego i izvanpansionske ponude. U restoranu u Grčkoj najskuplju bocu vina u sezoni platit ćete 25 eura, a u Splitu 50 eura.

Ne bih imala problem s time kada bi se Hrvatska profilirala kao boutique, a ne kao destinacija masovnog turizma. Ono na čemu moramo svi poraditi prvenstveno je sadržaj”, istaknula je.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Recept za najfiniju uskrsnu pincu

Pinca je slatki uskrsni kruh koji se u velikoj većini domova poslužuje na uskrsno jutro uz kuhanu šunkicu. Ono što ovo pecivo od dizanog tijesta izdvaja od ostalih je kombinacija sasvim jednostavnih sastojaka, čijim pažljivim odabirom i kombinacijom začina, pinca postaje vrhunski gastronomski doživljaj. U dizano tijesto za pincu tako ćete […]

Pretplatite se