Slovenija: Nakon 30 sati spašavanja speleologinja izvučena iz špilje

admin
0 0
Read Time:44 Second

Pripadnici slovenske spasilačke službe u ponedjeljak su iz špilje kod Cerknice, nakon 30 sati napora uspješno izvukli slovensku speleologinju.Načelnik regionalnog stožera Civilne zaštite Sandi Curk kazao je da je speleologinja helikopterom prevezena na liječenje u Sveučilišni klinički centar Ljubljana.

Kako je priopćeno iz tog centra, speleologinja još uvijek u životnoj opasnosti i njezino stanje je nepredvidivo.

Nesreće se dogodila na dubini od stotinjak metara, a spasioci su je na nosilima iznijeli na površinu nešto više od četiri sata nakon što su krenuli s mjesta nesreće, rekao je Walter Zakrajšek, voditelj službe za spašavanje Speleološkog saveza Slovenije.

Riječ je o iskusnoj speleologinji s više od desetljeća speleološkog staža koja je u grupi od šest speleologa iz Udruge Rakek istraživala dosad nepoznate dijelove Vranjedolske špilje. Na dubini od stotinjak metara veliki kamen pao joj je na glavu, razbio joj kacigu i teško je ozlijedio, prenosi STA.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Veleposlanici Švedske, Finske, Slovenije i predstavnik EU Delegacije u Bosni i Hercegovini u radnoj posjeti Hercegbosanskoj županiji

Danas su u radnoj posjeti Hercegbosanskoj županiji boravili veleposlanici više europskih zemalja članica EU predvođeni veleposlanicom Švedske u Bosni i Hercegovini, njenom ekselencijom Johannom Strömquist kao predstavnicom države koja trenutno predsjedava Vijećem Europske unije. Uz veleposlanicu Švedske u Bosni i Hercegovini, u posjeti su još boravili i veleposlanik Republike Finske […]

Pretplatite se