Vojska na terenu, stižu nove oborine: ‘Kiša nam sada zaista ne treba, saniramo što možemo’

admin
0 0
Read Time:57 Second


Foto: Vecernji.ba

Zrmanja je u Obrovcu dosegnula u ponedjeljak nikad zabilježen vodostaj od 302 centimetra i raste, a prethodni je rekord bio čak 39 centimetara niži (263 cm), što znači da je stanje vrlo ozbiljno, rekao je voditelj zadarske Službe civilne zaštite Mario Andrić.
Stanje s poplavom smiruje se u ponedjeljak u Gračacu nakon alarmantnog stanja i evakuacije 13 osoba iz četiri kućanstva, a pronađena je i živa i nestala osoba za kojom je tijekom noći trajala potraga. Evakuirano je 13 osoba iz četiri poplavljene kuće, s tim da je dio građana odbio evakuaciju. Vodostaj rijeke Zrmanje u Obrovcu prešao je povijesnu razinu i još uvijek raste pa su Hrvatske vode proglasile sinoć izvanredno stanje, priopćeno je u ponedjeljak iz Civilne zaštite Zadarske županije. Zbog višesatnog porasta vodostaja rijeke Une, izazvanog obilnim kišama, u Hrvatskoj Kostajnici proglašene su izvanredne mjere obrane od poplave. Opasnost prijeti i od rijeke Mure. Državni hidrometeorološki zavod za karlovačku je regiju za utorak izdao narančasto upozorenje zbog moguće obilne kiše, s količinom oborina većom od 80 mm, a Glavni centar za obranu od poplave najavio je za četvrtak proglašavanje izvanrednih mjera obrane.

Vecernji.na

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Tomislavgrad: Obilna kiša ugrozila nekoliko pomoćnih objekata

Foto: Mario Lončar Obilna kiše, koja na području općine Tomislavgrad pada već tjedan dana bez prestanka, ugrozila je nekoliko objekata i prometnica uglavnom u naseljima ispod Ljubuše i Vrlokuka. Mještani spomenutih naselja naveli su kako su poplavljeni podrumski i pomoćni objekt. Uslijed neprekidnih padavina došlo je i do porasta rječice […]

Pretplatite se