Premijer HBŽ-a na radnom sastanku sa šefom Ekonomskog odjela njemačkog veleposlanstva u BiH

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

U uredu predsjednika Vlade Hercegbosanske županije održan je radni sastanak predsjednika Vlade Ivana Vukadina sa šefom ekonomskog odjela njemačkog veleposlanstva u Bosni i Hercegovini Danielom Stinskyim tijekom kojeg su razgovarali o potencijalima, iskorištenosti i budućim ulaganja njemačkih tvrtki u obnovljive izvore energije na prostoru Hercegbosanske županije.

Sastanku je nazočio i predstavnik njemačke organizacije za tehničku suradnju GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit) u BiH Peter Wolf te zamjenica direktorice predstavništva njemačkog gospodarstva u BiH, direktorica DEinternational d.o.o. Azra Ramić, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Predsjednik Vlade Ivan Vukadin govorio je o perspektivama i ciljevima budućega razvoja Hercegbosanske županije, između ostaloga i o projektima obnovljivih izvora energije, naglasivši pritom iznimnu potrebu za izgradnjom nove, ali i nadogradnjom već postojeće elektroenergetske mreže kojom bi se proizvedena električna energija mogla na kvalitetan i siguran način distribuirati do krajnjih korisnika.

Sugovornici su se složili kako je potrebno nastaviti s već dobro ustaljenom praksom kada je riječ o proizvodnji energije iz obnovljivih izvora po čemu se Hercegbosanska županija već sada pozicionirala kao vodeća županija u Bosni i Hercegovini.

Gosti su pozdravili i pohvalili Vladu na dosad učinjenim naporima u realiziranju projekata koji se provode na području županije te izrazili spremnost za davanjem pune potpore budućim projektima i programima, posebno onim u kojima će sudjelovati njemačke tvrtke.

Večernji.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Uskoro u Tomislavgradu: Predstavljanja knjige “Breme te tvoje nosi” Mije Tokića

U nakladi Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne, Mostar i Matice hrvatske, Tomislavgrad objavljena je knjiga Izabranih pjesama Breme te tvoje nosi Mije Tokića u knjižnici Suvremenici, knjiga stotinu osamdeset treća, 120 x 195 mm, 240 stranica. Za nakladnike Ivan Baković i Mate Kelava. Urednik i autor predgovora Šimun Musa. Ilustracije uradio Anđelko […]

Pretplatite se