Dalić mijenja sastav koji je podbacio: Nikad nije bio u ovoj situaciji, s jednim igračem ne može pogriješiti

admin
0 0
Read Time:2 Minute, 5 Second

Samo petnaestorica nogometaša u povijesti nogometa dosegnula su brojku od 170 nastupa za nacionalnu selekciju, među njima samo trojica Europljana: Cristiano Ronaldo (Portugal, 202), Sergio Ramos (Španjolska, 180) i Gianluigi Buffon (Italija, 176).

Danas će se tome odabranome društvu priključiti i kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, 38-godišnji Luka Modrić, te se po broju nastupa izjednačiti s Egipćaninom Hossamom Hasanom.

Taj je neočekivani gubitak bodova malo zakomplicirao i usporio pohod Hrvatske prema Europskom prvenstvu, a istodobno stavio selekciju i Dalića pod pritisak – jer ne bi bilo zgodno izgubiti dvije utakmice zaredom u najlakšoj kvalifikacijskoj skupini koju je Hrvatska ikada imala.

To se Hrvatskoj pod Dalićevim vodstvom nikada nije dogodilo; ona je dva poraza znala vezati samo u Ligi nacija, još tamo u jesen 2020. godine.

Sigurno je da će formacija koja je podbacila protiv Turske doživjeti nekoliko promjena; oba beka bit će nova – Juranović i Sosa umjesto Stanišića i Barišića, a u vezni red ulazi Lovro Majer. Izvisit će dakle Brekalo ili Pašalić, a možda i – obojica.
S Vlašićem ne može pogriješiti

Naime, možda je baš utakmica u Walesu prilika da izbornik širom otvori vrata Nikoli Vlašiću (26), unatoč njegovoj izrazito slaboj formi. Vlašićeva kriza ogleda se kroz klupske i reprezentativne brojke: tako ove sezone u osam nastupa za Torino (563 minute na travnjaku) još nije postigao pogodak, niti asistirao, dok u reprezentaciji nije postigao pogodak još od rujna 2021. godine, kada je zabio Sloveniji u Splitu, a ima samo jednu asistenciju. Za usporedbu, Mario Pašalić u tom je razdoblju postigao četiri pogotka i triput asistirao.

Međutim, izbornik postavljajući Vlašića u prvih 11 zapravo ne može pogriješiti: Nikola s 53 nastupa za vatrene nije i ne može biti eksperiment, a pritom je dokazana kvaliteta, čija su silina i lucidnost već znali Hrvatsku održavati na životu.

Jedna od takvih utakmica bila je upravo u Cardiffu prije četiri godine, kada je Nikola dao gol, a u kvalifikacijama za EP 2020. zabio je još dva pogotka Slovacima.

Nije dvojbeno da Nikola vrijedi i da može, samo s njim treba biti strpljiv i dati mu šansu. A ovo je upravo situacija za pravoga, klasnoga igrača s petljom: žestok suparnik, jaka utakmica, a reprezentacija oslabljena i u negativnom tonusu.

Kad smo već kod gostovanja, nije naodmet spomenuti podatak nad kojim se moraju zabrinuti Velšani: Hrvatska na gostujućim, terenima ima čak deset pobjeda zaredom. Redom je slavila u Bratislavi, Larnaci, La Valletti, Kopenhagenu, Parizu, Beču, Rijadu, Bursi, Rotterdamu i Erevanu. Hrvatsku će u na stadionu Cardiffa bodriti 700-tinjak naših navijača.

Večernji.ba Foto: Pixsell

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Više od stotinu ljudi uključeno u potragu za pastirom Mujom Cakićem

TOMISLAVGRAD, 15. listopada – Potraga većih razmjera na području Roškog Polja kod Tomislavgrada pokrenuta je za Mujom Cakić iz Novoga Travnika za kojeg se ništa ne zna već dva dana. Potragom rukovodi Gorska služba spašavanja BiH sa stotinu svojih članova pristiglih iz većine njihovih stanica, a u istu su uključeni […]

Pretplatite se