Austrija drastično pooštrava kazne za vozače: Ako ovo napravite, policija vam može odmah oduzeti auto

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

U nekim slučajevima, ova je odluka trajna. Automobil neće dobiti natrag oni koje policija uhvati u vožnji većoj od 80 km/h u urbanim sredinama ili 90 km/h izvan grada. Njihova vozila završit će na aukciji u Austriji.

Austrija pooštrava kazne za prebrze vozače. Od ožujka 2024. vozači uhvaćeni u vožnji preko ograničenja neće samo morati platiti visoku novčanu kaznu, nego im policija u ekstremnim slučajevima može i oduzeti automobil. Nova pravila pogađaju i turiste iz Hrvatske.

Vozačima koji dopuštenu brzinu prekorače za više od 60 km/h u urbanim područjima, policija može odmah oduzeti vozilo. To će se dogoditi i onima koji izvan naseljenog mjesta budu vozili više od 70 km/h od dopuštene brzine, piše Fenix Magazin.

U nekim slučajevima, ova je odluka trajna. Automobil neće dobiti natrag oni koje policija uhvati u vožnji većoj od 80 km/h u urbanim sredinama ili 90 km/h izvan grada. Njihova vozila završit će na aukciji u Austriji.

Teoretski, vozila registrirana u drugoj državi također bi mogla biti oduzeta u Austriji, prema prvoj procjeni ADAC-a. Autoklub se u tom kontekstu poziva na slično pravilo iz Italije, gdje se vozačima, ako imaju 1,5 promila alkohola u krvi, u najgorem slučaju automobil može oduzeti i staviti na prisilnu prodaju.

Večernji.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Nitko ne zna koliko nas živi u BiH, ali zna se koliko ljudi nije produljilo dokumente

Osobnu iskaznicu BiH trenutačno nema 248.206 građana, dok je nešto veći broj osoba bez vozačke dozvole, čak 258.523, podaci su Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) BiH. Ukupan broj stanovnika u BiH od 1991. godine, kada je iznosio 4.377.033, do 2022. godine smanjen je na 2.946.301, izjavio […]

Pretplatite se