Sidnikat traži zakon o neradnim danima i za radnike u trgovini

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 28 Second
Slobodan dan za trgovce u dane praznika i nedjeljom godinama je jedan od prioriteta Sindikata radnika trgovine i uslužnih djelatnosti.
Sindikat radnika trgovine i uslužnih djelatnosti BiH (STBiH), u otvorenom pismu pozvao je članove Zastupničkog doma Federalnog parlamenta da na sjednici sazvanoj za 4. ožujak podrže Nacrt zakona o unutrašnjoj trgovini FBiH, koji je u proceduru uputila Vlada FBiH predlažući neradne dane nedjeljom i praznikom za radnike u trgovačkim objektima. ”Priliku da podrže izmjene zakona i tako djelima pokažu kako su za poštivanje prava radnica i radnika jednog od najizazovnijih sektora koji rade u teškim, često nesigurnim uvjetima i za nisku plaću, zastupnice i zastupnici imat će u ponedjeljak, 4. ožujka 2024. godine.
Slobodan dan za trgovce u dane praznika i nedjeljom godinama je jedan od prioriteta Sindikata radnika trgovine i uslužnih djelatnosti”, navedeno je u priopćenju tog sindikata. Ističe se da je borba za slobodne praznike, ali i inicijativa za zatvaranje objekata nedjeljom dugogodišnja borba Sindikata radnika trgovine i uslužnih djelatnosti BiH (STBiH), koju vodi ne samo uime svojih skoro 14 tisuća članova nego i uime svih radnika i radnica u tom sektoru. ”Ovu priliku bismo htjeli iskoristiti kako bi vas još jednom podsjetili na odgovornost koju svi zajedno imamo kako bismo radnicama i radnicima u trgovini u FBiH pokazali da još uvijek imaju razloga da ostaju u ovoj zemlji i kako svaka nada da ima neko u ovom društvu ko brine o tom tzv. realnom sektoru nije potpuno izgubljena”, poručuju iz Sindikata. Ocjenjuju da su mnogo puta radnice i radnici u tom sektoru izigrani te da im društvo i njegovi najodgovorniji predstavnici dosad nisu pozitivno odgovorili niti na jednu njihovu molbu. Sindikat stoga poziva članove Predstavničkog doma Parlamenta FBiH da to stanje konačno promijene i nada se pozitivnom ishodu.
bljesak.info
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Evo kad će biti isplaćene mirovine za veljaču

U skladu sa Zakonom o MIO, mirovine za mjesec veljaču bit će isplaćene preko jedinstvenog računa riznice Federacije BiH u utorak, 5. ožujka 2024. godine. Najniža mirovina za veljaču iznosi 565,18 KM, a zajamčena 674,52 KM. Najviša mirovina ostvarena prema Zakonu o MIO (Službene novine 13/18) iznosi 2.800,00 KM, dok […]

Pretplatite se