Sportaši u BiH kroz kampanju ‘Glas sportista’ traže promjene sistemskog financiranja sporta

admin
0 0
Read Time:38 Second

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, sportski savezi u BiH i najuspješniji bh. sportaši odlučili su da kroz kampanju „Glas sportista“ potaknu na promjene sistemskog financiranja vrhunskog sporta u BiH.

Kroz ovu kampanju, bh. sportaši pokušavaju apelirati na institucije i nadležna ministarstva na svim nivoima vlasti, kako bi se vrhunski sport, vrhunski sportaši i olimpijci, te reprezentativne selekcije Bosne i Hercegovine konačno počele sistemski financirati i tretirati kako zaslužuju.

Tim povodom, jedan od najboljih košarkaša BiH Džanan Musa uputio je video poruku u kojoj ističe da bi u BiH bilo mnogo više vrhunskih sportaša kada bi imali adekvatnu pomoć za svoj razvoj i treniranje.

– Ako smo se mi mučili, ne moraju generacije koje dolaze. Formirajmo posebne fondove za podršku mladim olimpijskim nadama i olimpijcima – poručio je Musa.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Nakon 10 godina poništena koncesija za hidroelektranu na Neretvi

VLADA županije sa sjedištem u Mostaru poništila je danas ranije izdanu koncesijsku dozvolu za izgradnju dviju minihidroelektrana na rijeci Neretvi, čime je okončana desetogodišnja bitka za očuvanje jedinstvenog prirodnog fenomena kanala i spriječeno narušavanje biljnog i životinjskog svijeta. Sedreni vodopadi Na mjestu gdje se Buna ulijeva u rijeku Neretvu, južno […]

Pretplatite se