Srbija izgubila i ispala sa Svjetskog prvenstva! Kamerun u finišu šokirao Brazilce

Domagoj
0 0
Read Time:4 Minute, 9 Second

SRBIJA – ŠVICARSKA 2:3 (Mitrović 26‘, Vlahović 35‘/Shaqiri 20‘, Embolo 44‘, Freuler 48‘)

SRBIJA: V. Milinković-Savić – Milenković 🟨, Veljković (od 55‘ Gudelj 🟨), Pavlović 🟨 – Kostić, Lukić 🟨, S. Milnković-Savić 🟨 (od 68‘ Maksimović), Živković (od 78‘ Đuričić) – Tadić (od 78‘ Radonjić) – Mitrović 🟨, Vlahović (od 55‘ Jović)

ŠVICARSKA: Kobel – Widmer 🟨, Akanji, Schär 🟨, Rodriguez – Freuler, Xhaka 🟨 – Shaqiri (od 69‘ Zakaria), Sow (od 69‘ Fernandes), Vargas 🟨 (od 84‘ Fassnacht) – Embolo (od 90‘ Okafor)


KAMERUN – BRAZIL 1:0 (Aboubakar 90+3‘)

KAMERUN: Epassy – Fai 🟨, Wooh, Ebosse, Tolo 🟨 – Anguissa, Kunde 🟨 (od 68‘ Ntcham) – Mbeumo (od 64‘ Toko Ekambi), Choupo-Moting, Ngamaleu (od 86‘ Mbekeli) – Aboubakar 🟥

BRAZIL: Ederson – Alves, Militao 🟨, Bremer, Telles (od 55‘ Marquinhos) – Fabinho, Fred (od 55‘ Guimaraes 🟨) – Antony (od 79‘ Rapinha), Rodrygo (od 55‘ Everton), Martinelli – Jesus (od 64‘ Pedro)


>>> GOLOVE S UTAKMICA POGLEDAJTE OVDJE <<<

>>> Pogledajte konačnu ljestvicu skupine G <<<

Standings provided by Sofascore

Posljednja dva sudionika osmine finala na SP u Kataru su Brazil i Švicarska. U osmini finala sastat će se Barzil – Koreja i Švicarska – Portugal. Kući idu Srbija i Kamerun.

Posljednji rasplet dogodio se u skupini G, nakon kojeg slijede susreti osmine finala. Čekali su se protivnici za Portugal (drugoplasirani) i Koreju (prvoplasirani). U igri Brazil koji sa šest bodova sigurno prolazi, iza njega Švicarska sa 3 boda, koja je uz poraz Brazila mogla biti i prva s boljom gol razlikom dobije li Srbiju, te sa po jednim bodom Srbija i Kamerun kojima su igrale pobjede za prolaz.

Brazil u bitno izmijenjenom sastavu u odnosu na start SP-a, Srbija s udarnim napadačkim tandemom prvi puta na ovom SP Mitrović Vlahović, a Švicarska bez kapetana i vrlo važnog vratara Jana Sommera, ali i bez standardnog stopera Elvedija koji su izostali zbog bolesti.

Kako je Brazil već prije osigurao plasman u osminu finala, zanimljiviji susret za prolaz igrao se između Švicarske i Srbije. I bio je otvoren s obje strane i iznimno zanimljiv i uzbudljiv, pa su tako u prvih 45. minuta obje selekcije na momente bile u osmini finala.

Nevjerojatnom pogreškom srpske obrane je počelo, no Embolo, pa potom i Xhaka zaustavljeni su od Vanje Milinkovića Savića. Uzvratila je Srbija, Živković je opalio sa 20 metara iskosa i pogodio vratnicu, a odbijenu loptu napadači nisu iskoristili da bi svladali Kobela. No, bio je to uvod u golijadu.

image

MANAN VATSYAYANA Afp

 

Otvorio ju je Xherdan Shaqiri nakon odlične akcije s lijeve strane i izbijanja Rodrigueza u prvi plan. Pavlović je dobro uklizao i spasio stvar iz prve, ali je nakon klizanja zakasnio pokriti Shaqirija koji je pogodio za vodstvo Švicaraca. Srbija je brzo uzvratila. Pogriješio je Freuler na sredini, Tadić odigrao odličan pas i pogodio Mitrovića koji je glavom svladao Kobela.

I nastavila je Srbija, ovaj puta su ih počastili greškama Shaqiri i Xhaka koji je u pokušaju spašavanja pasa Tadića gurno loptu na Vlahovića koji je lagano plasirao loptu kraj Kobela za vodstvo Srbije. Nastavljeno je otvoreno, sjajnu akciju odigrali su Švicarci u 44. minuti. Iz sredine je povukao Shaqiri do Sowa, ovaj je gurno Widmeru na bok, a Widmer je dugi pasom na drugu vratnicu pogodio Embola koji je u trku bio brži od srpske obrane i spustio loptu u mrežu. Sve u svemu, puno grešaka, na užas izbornika Yakina i Stojkovića, ali iznimno zanimljiva utakmica u kojoj je nakon 45 minuta bolje stajala Švicarska.

Za to vrijeme prvih 45 minuta na Lusailu Brazila i Kameruna bez golova. Brazil očekivano dominantan u posjedu, bolji u udarcima na gol, ali bez realizacije, dovoljno tek za potvrdu broja 1. Kamerun je morao riskirati, a to je protiv Brazila iznimno opasno.

image

FABRICE COFFRINI Afp

 

Briljantnom akcijom na startu drugog dijela krenuli su Švicarci. Embolo je spasio izgubljenu loptu, gurno Shaqiriju, ovaj pogledao ispred sebe, dignuo na Vargasa koji je majstorski petom odigrao povratnu za Freulera koji je pogodio za drugu prednost Švicarske u petak navečer. Mogli su zaključiti utakmicu nekoliko minuta kasnije da je Embolo pogodio čisti zicer. No, ostavili su nadu Srbiji koja je izmjenama krenula na sve ili ništa. Naravno, i zakuhalo se na najavljenim nenogometnim stvarima, pa je Rapallini morao reagirati da smiri situaciju. Kraj se bližio, tenzije i umor su rasli.

Srbija nije imala snage za povratak. Švicarci su kako je utakmica išla kraju bili vrlo mirni i trkački su dominirali, što je bilo dovoljno da sačuvaju prednost, a Fassnacht je imao zicer s kojim je mogao dovršiti sve, no Milinković Savić bio je koncentriran. Od velikih najava Srbije uoči SP-a ostalo je veliko ništa. Vidjeli smo tek očekivani cirkus srpskih igrača sa Granitom Xhakom. Potpuno nepotrebno, ali…

Brazil je u drugom dijelu nastavio dominaciju, ali nije uspio doći do treće pobjede protiv Kameruna, čak je na kraju i izgubio jer je Aboubakar zabio za veliko slavlje Kamerunaca, što nije promijenilo poredak skupine, pa tako imamo situaciju da u grupnoj fazi SP-a nijedna reprezentacija nije ostvarila maksimalan učinak, što opet ponešto govori o natjecanju koje će biti jako uzbudljivo do samog kraja.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Svjetsko prvenstvo 2022: Danas prve utakmice osmine finala, raspored svih utakmica nokaut-faze

Infografika: gol.hr Danas se igraju prve utakmice osmine finala na Svjetskom prvenstvu u Kataru. U 16 sati sasataju se Nizozemska – SAD (Al Rayyan), a od 20 sati Argentina – Australija (Al Rayyan). Vatreni igraju u ponedjeljak u 16 sati, a protivnik je Japan koji je senzacionalo osvojio prvo mjesto […]

Pretplatite se