SIPA uhitila šest osoba: Sumnjiče se za ratne zločine

admin
0 0
Read Time:28 Second

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su danas na području Sarajeva i Goražda, uhitila šest osoba.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su danas na području Sarajeva i Goražda, uhapsili šest lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela „Ratni zločin protiv civilnog stanovništva “, „Organiziranje grupe ljudi i poticanje na učinjenje krivičnih djela ratnih zločina“ i „“Povrede zakona ili običaja rata“ propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Uhićene osobe će nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, biti predane na dalju nadležnost Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Livaković, Martinez, Lloris i Bono u borbi za svjetski tron

Argentinac Emiliano Martinez (30), Francuz Hugo Lloris (35), Marokanac Yassine Bounou (31), te hrvatski reprezentativac Dominik Livaković(27), četvorica su sjajnih vratara koji u Katru love povijest. Briljirali su u dosadašnjem dijelu World Cupa i sasvim sigurno glavni su kandidati za nagradu za najboljeg vratara SP-a. Livaković je među polufinalistima sakupio […]

Pretplatite se