Tribina o hrvatskoj književnoj kritici i A. G. Matošu

marija
2 0
Read Time:40 Second

Večeras je u Franjevačkom muzeju – Galeriji Gorica, u Livnu predstavljen Zbornik đakovačkih susreta hrvatskih književnih kritičara u Vojvodini, Zbornik đakovačkih susreta hrvatskih književnih kritičara u suvremenoj kritici BiH, knjiga A. G. Matoš: Josipu Jurju I., kralju naših svih ideala te je prikazan dokumentarni film Mihaela Kelbasa i Mirka Ćurića, nastao u sklopu Dana A. G. Matoša u Tovarniku, Plavni, Beogradu i Zagrebu.
U programu su sudjelovali Ivan Baković, predsjednik Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne, Tomislav Žigmanov, ravnatelj Zavoda za kulturu vojvođanskih hrvata te Mirko Ćurić, predsjednik Ogranka slavonsko-baranjsko-srijemskoga DHK i dopredsjednik DHK.
Okupljenima se obratila i ministrica znanosti, prosvjete, kulture i sporta, Gordana Nakić. Program je vodila profesorica Ana Papić. Ovom suradnjom su povezani predstavnici hrvatskih književnih i znanstvenih institucija iz triju drzava, a u planu su i mnoge druge manifestacije.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Najava spota za pjesmu Sokol

Toliko nas je moralo trbuhom za kruhom napustiti svoje obiteljsko ognjište i otići u nepoznato. Srce nam je ipak uvijek ostalo u svom rodnom kraju i majčinskom zagrljaju. 30. kolovoza izlazi spot za pjesmu Sokol koja tematizira povratak čovjeka koji znanje i iskustvo stečeno u inozemstvu, sada želi pretočiti u […]

Pretplatite se