Pogledajte tko je od RH dobio novac za projekte u BiH

admin
0 0
Read Time:51 Second

Temeljem provedenog 1. Javnog poziva za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2023. godinu, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske donio je Odluku o dodjeli financijske potpore za posebne potrebe i projekte od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske za 2023. godinu.
Javni poziv provodi se s ciljem promicanja veza i jačanja suradnje Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske te očuvanja i jačanja nacionalnog identiteta, zaštite prava i interesa hrvatskih zajednica, očuvanja hrvatskog jezika, kulturnog stvaralaštva i baštine te poticanja hrvatskog kulturnog zajedništva, kao i pomoći ugroženim pojedincima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske i povratnicima iz hrvatskog iseljeništva.
Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske putem 1. Javnog poziva za 2023. godinu dodijelio je ukupno 800.000,00 eura (6.027.600,00 kuna) za 213 projekata/programa i 57 financijskih potpora ugroženim pojedincima i povratnicima u Republiku Hrvatsku.

Tko je od Republike Hrvatske dobio novac za projekte u BiH možete pogledati na ovom LINKU

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Biskupi pripremaju obilježavanje 1100. obljetnice Hrvatskog kraljevstva i 1400. obljetnicu pokrštavanja Hrvata

Izvor: Mihael Varenica Izvanredno zasjedanje Sabora Hrvatske biskupske konferencije (HBK) održano je u četvrtak poslijepodne, 1. lipnja 2023., u sjedištu HBK-a u Zagrebu, piše Informativna katolička agencija. Na početku zasjedanja sudjelovali su generalni tajnik Biskupske sinode kardinal Mario Grech i apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua. Pozdravljajući nazočne […]

Pretplatite se