Deseta revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan RH za 2023.

admin
0 0
Read Time:54 Second


Foto: FENA

U organizaciji Udruge za očuvanje i promicanje tradicijske kulture “Stećak” iz Tomislavgrada i Hrvatske matice iseljenika od 10. do 15. srpnja održava se “Deseta revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske za 2023.”

Kako se navodi u najavi, revija počinje 12. srpnja u 21 sat u Biogradu na Moru, a završava 14. srpnja u 20 sati na Trgu gange i hajdučke družine Mijata Tomića u Tomislavgradu.

Ove godine natječe se 21 djevojka iz 13 država. Osim fotografiranja i revija natjecateljice će se predstaviti publici s nekom pjesmom koju su zajedno uvježbale.

Pobjednice revije bit će nagrađene replikama hrvatskog tradicijskog nakita iz različitih krajeva BiH.

Pokrovitelji revije su: Dragan Čović, predsjednik Hrvatskog narodnog sabora, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlada Hercegbosanske županije, Grad Biograd na Moru i Općina Tomislavgrad.

Udruga “Stećak” je izvanstranačka udruga građana koja za cilj ima očuvanje i promicanje kulturne baštine svih naroda Bosne i Hercegovine, istraživanje i educiranje u svrhu podizanja kulturne svijesti građana, te ostvarivanje projekata i programa u smislu realizacije ciljeva Udruge.

FENA

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Nadbiskup Vukšić: Duboka je bol onih koji su izgubili najmilije u Srebrenici

Vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić uputio je u ponedjeljak poruku sućuti i solidarnosti s Bošnjacima Srebrenice uoči obilježavanja 28. obljetnice genocida što su ga tamo počinili pripadnici vojske i policije bosanskih Srba. U povodu obilježavanja 28. godišnjice genocida u Srebrenici izražavam najiskreniju sućut svim ožalošćenima zbog gubitka članova njihovih obitelji i […]

Pretplatite se