Mladi Vatreni pobijedili Dansku

Domagoj
0 0
Read Time:3 Minute, 8 Second

(U-21) HRVATSKA – DANSKA 2:1 (Vidović 9‘, Beljo 37‘/Tengstedt 59‘)

HRVATSKA U-21: Kotarski – Smolčić, Vušković, Soldo, Čolina – Sučić, Franjić, Pršir (od 68. Hodža) – Vidović (od 68. Biuk), Beljo (od 68. Šimić), Šego (od 88. Pašalić)

DANSKA U-21: Hermansen – Cartensen, Kristensen, Ross, Kristiansen – Frendrup (od 78. Bidstrup), O‘Reily (od 68. Gronbaek), Kjaergaard – Daramy, Tengstedt (od 78. Kvistgaarden), Isaksen (od 68. Jorgensen)

PULA – stadion Aldo Drosina. Gledatelja: 4,225. Sudac: Goga Kikacheishvili (Gruzija)


Prva play off utakmica za EP Hrvatske i Danske privukla je zavidan broj gledatelja na Drosinu. U ugodnom ambijentu i reprezentativnoj vizuri okruženja Bišćanova selekcija ispred sebe imala je, po mnogim odjecima kvalifikacija, jednu od najboljih reprezentacija. Od početka utakmica vidjelo se da Vatreni, u tamnim dresovima, djeluje vrlo koncentrirano i taktički disciplinirano. Izbornik je poslao na teren, koji nam se činio malo mekši od očekivanog,postavu u formaciji 433, u kojoj je mjesto našao Beljo u špici, Šego na lijevom krilu, a Vidović desno. Bekovski par je potvrđen, ali su Smolčić i Čolina zamijenili strane. Prvi je bio lijevo, a drugi desno. Kad se spoznalo da Danci imaju vrlo opasnog i okomitog Daramya na lijevom krilu, bilo je jasnija Bišćanova ideja s Čolinom. Koji jest niži i fizički “tanji” od stasitog Danca, ali je zato agilniji i brži. Zato je Čolina, među ostalim, stizao i napadati, jer je Daramy baš i nema vokaciju povratka u defenzivni blok. Upravo je tako Hrvatska već u 9.minuti kapitalizirala svoj dobar ulaz u utakmicu. U akciji koja je s desne strane usmjerena od Čoline, za Vidovića u kaznenom prostoru, potonji je kvalitetno poentirao za vodstvo.

image

GORAN SEBELIC Cropix

 

To je bitno podiglo razinu samopouzdanja mladih Vatrenih, koji su djelovali tehnički dominantniji i u nekoliko navrata složili akcije koje međutim nisu finalizirane. Danci su djelovali u prvom dijelu prvog poluvremena kao zatečeni dosta agresivnog igrom Hrvatske, ali još više činjenicom da su teško kombinirali. Kapetan Franjić je posebno motrio na O‘Rileya, koji se opasnim pokazao sjajnim ubacivanjem između linija i šutom (32‘) koji srećom po naše nije završio loptom u mreži. Prije toga su Danci ozbiljno ugrozili Kotarskog samo u jednoj prilici, odmah nakon vodstva u 10.minuti, kada je Kjaergard prodorom u kazneni prostor izborio poziciju za šut, ali je u bloku netko od domaćih loptu usmjerio u korner.

image

GORAN SEBELIC Cropix

 

Nakon pola sata Danci su preuzeli inicijativu u svoje ruke i pleli mrežu pred kaznenim prostorom Hrvatske. Pri tom su imali problem gustog bloka mladih Vatrenih, te ipak pomanjkanja kreativnih ideja kako taj blok probiti. U jeku pritiska gostiju dogodila se kontra Hrvatske, u kojoj je glavni detonator bio Beljo, a onda u nastavku akcije s Franjićem i Šegom, poentirao za 2:0.

Bila je to zbilja sjajna akcija i optimalna prednost za odlazak na odmor.

image

GORAN SEBELIC Cropix

 

U nastavku Danci su podigli agresivnost i već u 46.minuti propustili veliku priliku, koju je spašavao Smolčić blizu linije praznog gola. No, pritisak koji su nametnuli ubrzo je realiziran pomalo jeftino primljenim pogotkom u akciji unutar kaznenog prostora. Danska je definitivno preuzela inicijativu i vidjelo se već nakon 10-ak minuta da naši igrači, poglavito u sredini terena, teško prate ritam fizički svježijih gostiju. Izbornik Bišćan reagirao je trostrukom izmjenom, ubacivanjem svježih hitrih igrača, kojima se u ofenzivnom dijelu trebalo podići razinu agresivnosti te time udaljiti goste od našeg kaznenog prostora i smanjiti njihov pritisak. To se dobrim dijelom i dogodilo, i iako teško, Hrvatska je velikom borbenošću uspjela sačuvati pobjednički rezultat. U uzvratu u utorak bit će veliki izazov za mlade Vatrene izboriti Europu jer Danska je u drugom dijelu pokazala svoju realnu snagu. No, i Hrvatska je u prvom dijelu djelovala dominantno i sposobna je ostvariti prolaz na kontinentalnu smotru.

 

sportske novosti/protv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Volksfest Ingolstadt - što je Volksfest i kako izgelda, pogledajte video

Volksfest – narodni festival u doslovnom prijevodu s njemačkog jezika, za zemlje njemačkog govornog područja bio bi nekakva paralela onome što mi u ovim krajevima znamo zvati dernecima i vašarima, uglavnom nekakvim proslavama. Kod nas su derneci posebna priča koja je do sad ispričana mnogo puta, a redovno su vezani […]

Pretplatite se