Turist u Bruxellesu razbio povijesni kip samo dan nakon što je renoviran

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

IRSKI turist razbio je povijesni kip u Belgiji samo dan nakon što je predstavljen javnosti poslije restauracije koja je koštala 15.000 funti. Neimenovani muškarac uhićen je zbog toga što je 10. rujna otkinuo dio ruke s bakljom na spomeniku ispred novootvorene burze u Bruxellesu, javlja belgijski VRT NWS.

Cjelokupna zgrada je također otvorena dan ranije, nakon velike obnove koja je koštala 77 milijuna funti. Društvenim mrežama proširila se snimka incidenta. Na snimci se vidi turist, koji se ponaša kao da je pijan, kako se penje na kip. Zatim se uspravlja pokušavajući skočiti, ali pritom lomi baklju i velik dio ruke kipa, piše Independent.

“Bio je veseo”

Policijske kamere snimile su čin slučajnog vandalizma, a muškarca su navodno policajci ubrzo presreli i uhitili u obližnjem restoranu brze hrane. Vlasnici štetu koju procjenjuju na tisuću funti žele naplatiti izravno od turista.

Nel Vandevennet, koji je vodio projekt obnove, tvrdi da je turist bio “veselog raspoloženja”. “Popravci će koštati mnogo novca jer će posao morati obaviti pravi majstori… Agencija za spomenike i krajolike regije Bruxelles će nadzirati radove. Htjeli bismo popravke izvesti brzo, ali sigurno će potrajati nekoliko tjedana ili čak mjeseci”, kazao je.

“Cijeloj zgradi je tek sada vraćen stari sjaj, uključujući i dva lava koji su bili u lošem stanju. Mislili smo da će skulpture uživati veće poštovanje. Jako je tužno što se ovo dogodilo”, dodao je. To je posljednji u dugom nizu incidenata koje su izazvali turisti ovog ljeta diljem Europe.

 

index.hr

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Opljačkana benzinska crpka u Mostaru

U noći sa srijede na četvrtak, 14.rujna u 03:50, PS Mostar primili su poziv prijave razbojstva na crpki Arena Oil. Na navedenoj crpki izvršeno razbojstvo od strane dvije maskirane osobe, od kojih je jedna osoba imala pištolj u ruci. Počinitelji su otuđili dvije kase i novac koji se nalazio u […]

Pretplatite se