Dalić traži zamjenu za Gvardiola. Tko treba igrati stopere?

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

PRED hrvatskom reprezentacijom ključne su utakmice za plasman na Europsko prvenstvo. Hrvatska u subotu mora u gostima pobijediti Latviju, a u utorak Armeniju na Maksimiru i pritom se nadati da Wales neće osvojiti maksimalnih šest bodova protiv Armenije i Turske.

Zlatko Dalić odlučio je za ove ključne susrete pozvati nekoliko novih igrača. U reprezentaciji su prvi put Dinamov Martin Baturina i Rijekin Marco Pašalić, dok su nakon kraćih ili duljih perioda izbivanja vraćeni Marko Pjaca, Marin Pongračić i Luka Sučić.

Tko će zamijeniti Gvardiola u središtu obrane?

Dalić je također najavio kako bismo neke igrače mogli vidjeti u novim ulogama, a na konferenciji za medije u ponedjeljak otkrio je da će Joško Gvardiol igrati na poziciji lijevog beka. “Gvardiol u Cityju igra lijevog beka i u ovim utakmicama bit će na toj poziciji. Od Barišića i Sose prema naprijed nisam dobio što sam htio”, rekao je Dalić.

Gvardiolovo inače zacementirano mjesto u središnjici obrane tako će ostati upražnjeno, pa će izbornik morati pronaći novi stoperski tandem koji će odraditi utakmice protiv Latvije i Armenije. U konkurenciji su četiri igrača – Josip Šutalo, Martin Erlić, Domagoj Vida i Marin Pongračić.

Dalić je već poručio kako od Šutala očekuje da bude nositelj obrane, unatoč tome što u dosadašnjem tijeku sezone nije bio u sjajnoj formi u Ajaxu. Stoga se čini kako je Dalićeva dilema tko će se pridružiti Šutalu u stoperskom tandemu.

Erlić je jako dobro surađivao sa Šutalom kad god bi njih dvojica igrali zajedno, no u prošloj reprezentativnoj akciji prednost nad stoperom talijanskog Sassuola dobio je AEK-ov Vida, koji je bio u početnoj postavi u susretu s Walesom. Pongračić standardno igra za Lecce u Serie A, no čini se da, kao povratnik u reprezentaciju, ima najslabije šanse postati startni stoper.

index.hr

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Dom zdravlja Ravno dobio novo vozilo

Dom zdravlja Ravno je dobio novo vozilo za potrebe medicinskog tima kod liječenja pacijenata u kući i za palijativnu skrb. Automobil je opremljen suvremenom opremom i s pogonom na sva četiri kotača što će omogućiti pravovremenu medicinsku skrb u svim vremenskim uvjetima. Ukupna vrijednost automobila je 72.744 KM, a nabava […]

Pretplatite se