Dom zdravlja Ravno dobio novo vozilo

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second
Dom zdravlja Ravno je dobio novo vozilo za potrebe medicinskog tima kod liječenja pacijenata u kući i za palijativnu skrb.
Automobil je opremljen suvremenom opremom i s pogonom na sva četiri kotača što će omogućiti pravovremenu medicinsku skrb u svim vremenskim uvjetima.
Ukupna vrijednost automobila je 72.744 KM, a nabava je sufinancirana iz Projekta “Unaprjeđenje zdravstvene zaštite ruralnih područja”, a prema Programu prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2023. godinu.
Vodeći partner u Projektu je bio Dom zdravlja Ravno, a partner Dom zdravlja Dubrovnika – za potrebe Ambulante obiteljske medicine u Slanom. Glavni je cilj Projekta poboljšati uvjete zdravstvene zaštite u ruralnim područjima, a ukupne vrijednost projekta je 77.643,44 eura.

Prevencija

Od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske partneri su ukupno dobili 35.000,00 EUR; od čega je Vodećem partner (Domu zdravlja Ravno) dodjeljeno 21.000,00 eura, a partneru (Domu zdravlja Dubrovnik) 14.000,00 eura.
Nabava ovoga automobila za potrebe Doma zdravlja Ravno omogućit će uspješno rješavanje svih izazova u pružanju zdravstvenih usluga u svim vremenskim uvjetima jer automobile posjeduje odličnu opremu i adekvatan prostor za smještaj neophodne medicinske opreme za pravoremenu medicinsku intevenciju, liječenje u obiteljskim domovima i akcijama prevencije zdravlja koja se odvija sukladno raspoložvivim financijskim sredstvima.
Radi unapređenja zdravstvene zaštite, 13. studenoga 2023. u Ambulanti u Slanom, medicinski timovi Doma zdravlja Ravno i Ambulante obiteljske medicine u Slanom organizirali su akciju mjerenja šećera i tlaka kod pacijenata, što je izvrsna prevencija moždanom i srčanom udaru. Zbog teško dostupne zdravstvene zaštite u ruralnim područjima, ova aktivnost je oduševila i ohrabrila pacijente u Slanom. Sljedeća opsežnija preventivna zajednička aktivnost planirana je u Domu zdravlja Ravno.
bljesak.info
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Do ožujka naredne godine se očekuje narušena kvaliteta zraka s negativnim utjecajem na zdravlje građana

Obično, već od sredine listopada u dolinsko – kotlinskim krajevima Bosne, koji su ujedno i najnaseljenija područja Bosni i Hercegovini se pri svakoj stabilizaciji vremenskih uvjeta mogu očekivati dani sa značajno narušenom kvalitetom zraka, koji može imati negativan utjecaj na zdravlje građana, kazali su Feni iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. […]

Pretplatite se