Mladi košarkaši BiH poraženi u finalu

admin
0 0
Read Time:57 Second
Muška U-14 reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je drugo mjesto Jr. NBA Arena Sport Finals 2024, međunarodnom turniru. U finalnom susretu Hrvatska je bila bolja rezultatom 60:54.
Mladi hrvatski košarkaši su najbolji posao napravili u drugoj četvrtini koju su dobili 15:4. Hrvatska je nakon prvog poluvremena vodila 31:20, nakon tri četvrtine 42:34, ali se mladi košarkaši BiH nisu predavali. Nakon što je Omerović pogodio dva slobodna bacanja, BiH je došla na 58:54, ali je onda pobjedu Hrvatske potvrdio Bijelić.
Kod reprezentacije Hrvatske, Mak Omerović je ubacio 25 poena, Elezović je dodao 12. Hrvatsku su predvodili Bijelić s 20 bodova i Ukić koji je postigao četiri boda manje. U dresu reprezentacije Hrvatske na ovom turniru je zaigrao i Lovro Tipurić mladi košarkaš HKK Zrinjski. Ženska košarkaša reprezentacija zauzela je četvrto mjesto na ovom turniru.
U posljednjem susretu, Hrvatske je bila bolja 43:34. U jednom trenutku košarkašice Alme Softić su došle na samo dva boda zaostatka, ali je onda stigla serija Hrvatske 12:0 i utakmica je rezultatski bila odlučena. Kod reprezentacije Hrvatske Pivić 14 bodova, kod BiH Zeljko 12, Opančar osam bodova.
Bljesak.info
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Blagi porast plaće u BiH

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom za srpanj 2024. godine u Federaciji BiH iznosila je 1.387 KM i nominalno je viša za 2,7 posto, a realno je viša za 2,8 posto, u odnosu na prethodni mjesec. U odnosu na isti mjesec prethodne godine prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po […]

Pretplatite se