Zanimljivo istraživanje: Što se jede za Božić?

admin
0 0
Read Time:33 Second

U blagdanskim danima ljudi se vole i dobro najesti, pa ako će se u ostalim danima malo i pripaziti, ponegdje i uštedjeti, onda će se za Božić uz duhovnu okrijepu, i tjelesno okrijepiti.

Purica se često smatra uobičajenim božićnim objedom, no tradicionalni božićni ručak kakav mi znamo u drugim kulturama izgleda drugačije. Tako se, primjerice, u Meksiku jede bakalar s ciklom i ostalim povrćem, u Argentini se jede junetina punjena nadjevima, u Australiji roštilj s kozicama, svinjetinom, janjetinom i govedinom, u Gani varivo od gomolja. U Italiji se jede pečeno meso s tjesteninom i pije se pjenušavo vino, a Poljaci jedu štuku s kuhanim jajima i krumpirima. 

Večernji.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Izrečene najveće kazne u povijesti Premijer lige BiH

Nogometni savez Bosne i Hercegovine od 12 klubova koji se natječu u Premijer ligi “zaradio” je 425.000 KM. Naime, kako je potvrđeno za Faktor, ovo je iznos koji će premijerligaški platiti na račun Saveza zbog kazni koje im je izreklo Disciplinsko povjerenstvo za jesenski dio sezone (18 kola). Najveći iznos […]

Pretplatite se