U blagdanskim danima ljudi se vole i dobro najesti, pa ako će se u ostalim danima malo i pripaziti, ponegdje i uštedjeti, onda će se za Božić uz duhovnu okrijepu, i tjelesno okrijepiti.
Purica se često smatra uobičajenim božićnim objedom, no tradicionalni božićni ručak kakav mi znamo u drugim kulturama izgleda drugačije. Tako se, primjerice, u Meksiku jede bakalar s ciklom i ostalim povrćem, u Argentini se jede junetina punjena nadjevima, u Australiji roštilj s kozicama, svinjetinom, janjetinom i govedinom, u Gani varivo od gomolja. U Italiji se jede pečeno meso s tjesteninom i pije se pjenušavo vino, a Poljaci jedu štuku s kuhanim jajima i krumpirima.
Večernji.ba
Happy
0
0 %
Sad
0
0 %
Excited
0
0 %
Sleepy
0
0 %
Angry
0
0 %
Surprise
0
0 %