Sastav Hrvatske za Italiju

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

HRVATSKA i Italija u ponedjeljak u 21 sat u Leipzigu igraju odlučujuću utakmicu skupine B Europskog prvenstva. Momčad izbornika Zlatka Dalića kao drugoplasirana izborit će osminu finala ako pobijedi Talijane, a Albanija ne svlada Španjolsku. Nadalje, Hrvatska i Albanija imat će po četiri boda ako obje pobijede u zadnjem kolu i tada će o poretku odlučivati gol-razlika. Hrvatska trenutno ima 2:5, a Albanija 3:4.

No u svakom bi slučaju četiri boda trebala biti dovoljna za nokaut-fazu jer prolaze i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije od njih šest. Ako Hrvatska izgubi, ispast će se Eura, a takav scenarij može se dogoditi i ako protiv Talijana osvoji bod, a Albanija izbjegne poraz od Španjolske.

Dalić ne želi razbijati trojac u sredini

Hrvatska će protiv Italije igrati u formaciji 4-3-3 s Josipom Stanišićem, Josipom Šutalom, Martinom Erlićem i Joškom Gvardiolom u zadnjoj liniji. Iz sastava ispada Ivan Perišić, koji je krenuo protiv Albanije, ali to nije sve. Kao što smo rekli, Dalić neće dirati “sveti trojac” u sredini pa će na Talijane krenuti Luka Modrić, Marcelo Brozović i Mateo Kovačić.

Najveće iznenađenje je pozicija lijevoga krila. Na njoj će igrati Luka Sučić, koji lijevo krilo vjerojatno nije igrao ni od juniora. Na desnom će biti Mario Pašalić, a u sredini Andrej Kramarić. Dalićeva ideja je da Pašalić i Sučić ulaze prema sredini na “krivu” nogu i tako otvaraju prostor Gvardiolu i Stanišiću da se otvaraju po bokovima.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

U BiH ponovno će rasti inflacija, ali i cijene prijevoza i režija

Naime, iz podataka koji su objavljeni vidljivo je da je u četvrtom tromjesečju prošle godine ukupna inflacija bila 2 posto, a ona temeljna 5,2%, no ova godina, čini se, donosi pogoršanja, ali ukupne inflacije, uz pad one temeljne. Tako Centralna banka BiH procjenjuje kako će ukupna inflacija iznositi 2,6% u […]

Pretplatite se