Potvrđena osuđujuća presuda Novaliću, Solaku i Hodžiću

admin
0 0
Read Time:36 Second

Žalbeno vijeće Suda Bosne i Hercegovine potvrdilo je prvostupanjsku presudu u predmetu “Respiratori” koji je vođen protiv tadašnjeg premijera FBiH Fadila Novalića, direktora FUCZ-a Fahrudina Solaka i dobavljača Fikreta Hodžića zbog nezakonitih radnji prilikom nabavke respiratora, javljaju mediji pozivajući se na neslužbene informacije.

Sam Novalić potvrdio je ovu informaciju za Federalnu TV.

– Da, istina je, nismo službeno dobili otpravak presude, ali su me obavijestili da je presuda potvrđena. Sada slijedi izvršenje presude – da, idem u zatvor, kazao je Novalić.

U travnju prošle godine prvostupanjsko Sudsko vijeće, uz izdvojeno mišljenjenje predsjednika Vijeća sudije Branka Perića, osudilo je Novalića na četiri godine zatvora, Fireta Hodžića na pet i Fahrudina Solaka na šest godina zatvora. Ove kazne su, drugostupanjskom presudom, u cijelosti potvrđene.

FENA

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Šamar za Dinamo: Brekalo ide u Hajduk?

Josip Brekalo (25) blizu je prelaska u Hajduk, tvrdi Dalmatinski portal. Pregovori su navodno u završnoj fazi i krilni napadač otpisan u Fiorentini, koji je donedavno bio nadomak povratka u Dinamo, sada bi mogao stići na Poljud. Brekalo bi u Hajduk došao na posudbu do kraja sezone. Slične informacije ima i […]

Pretplatite se