Kolačiči od vanilije mogu biti ukusni i onda kada su posni.
Sastojci:
– 100 g šećera u prahu
– 200 g margarina
– 300 g mekog brašna
– začini po ukusu: vanilin šećer, cimet, kora od naranče ili limuna…
Punjenje:
– teglica marmelade po izboru
– 2 žličice ekstrakta ruma
Priprema:
Sjedinite sve suhe sastojke, dodajte usitnjen margarin i umijesite tijesto. Po potrebi dodajte 1-2 žlice vode (ukoliko je potrebno da se tijesto bolje umijesi).
Tijesto upakirajte u vrećicu i držite ga u frižideru oko pola sata.
Razvijte ga na tri milimetra debljine, posipajte ga vanilin šećerom i cimetom, utapkajte, izrežite željene oblike i pecite na 150-160 stupnjeva, maksimalno 10 minuta.
Sjedinite marmeladu i rum i spajajte po dva keksića.
Narednog dana, uvaljajte keksiće u šećer u prahu (koji ste začinili vanilijom), ali samo po obodu (ne cijele), prenosi Danas.rs.
Kolačiči od vanilije su po receptu Kristine Gašpar.
Večernji.ba