Kada ste u žurbi, a jede vam se pizza, pripremite tijesto koje se ne mora dizati
Tijesto za pizzu koje se ne mora dizati odličan je izbor za lagani obrok kada nemate vremena.
Treba vam nekoliko sastojaka i dobit ćete savršeno tijesto za pizzu.
Recept za pizzu bez dizanja tijesta
Tijesto za pizzu se uz ovaj recept ne mora dizati.
Sastojci:
– 130 ml tople vode
– 1 pakiranje aktivnog suhog kvasca
– 1 žličica šećera
– 310 g brašna za kruh
– 2 žlice maslinovog ulja
– 1 žličica soli
Priprema:
Pripremite sve sastojke, zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva i namastite protvan za pizzu. Ulijte toplu vodu u posudu i dodajte kvasac i šećer. Promiješajte i ostavite da odstoji dok ne postane kremasto, oko 10 minuta. Dodajte brašno, ulje i sol u mješavinu kvasca – umutite dok ne postane glatko. To možete napraviti ručno ili mikserom. Ostavite da odstoji pet minuta.
Prebacite tijesto na površinu na koju ste posipali malo brašna i utapkajte ili rolajte u krug. Nakon toga ga prebacite u pripremljenu posudu za pizzu. Premažite tijesto umakom i preljevom po želji.
Pecite u zagrijanoj pećnici do zlatno smeđe boje, 15 do 20 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi pet minuta prije serviranja.
Večernji.ba