Želite brzo pripremiti pizzu? Evo kako napraviti tijesto koje se ne mora dizati

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Kada ste u žurbi, a jede vam se pizza, pripremite tijesto koje se ne mora dizati

Tijesto za pizzu koje se ne mora dizati odličan je izbor za lagani obrok kada nemate vremena.

Treba vam nekoliko sastojaka i dobit ćete savršeno tijesto za pizzu.

Recept za pizzu bez dizanja tijesta

Tijesto za pizzu se uz ovaj recept ne mora dizati.

Sastojci:

– 130 ml tople vode
– 1 pakiranje aktivnog suhog kvasca
– 1 žličica šećera
– 310 g brašna za kruh
– 2 žlice maslinovog ulja
– 1 žličica soli

Priprema:

Pripremite sve sastojke, zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva i namastite protvan za pizzu. Ulijte toplu vodu u posudu i dodajte kvasac i šećer. Promiješajte i ostavite da odstoji dok ne postane kremasto, oko 10 minuta. Dodajte brašno, ulje i sol u mješavinu kvasca – umutite dok ne postane glatko. To možete napraviti ručno ili mikserom. Ostavite da odstoji pet minuta.

Prebacite tijesto na površinu na koju ste posipali malo brašna i utapkajte ili rolajte u krug. Nakon toga ga prebacite u pripremljenu posudu za pizzu. Premažite tijesto umakom i preljevom po želji.

Pecite u zagrijanoj pećnici do zlatno smeđe boje, 15 do 20 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi pet minuta prije serviranja.

Večernji.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Jedno od najljepših sela u BiH: Blizina Međugorja i Jadranskog mora čini ga neodoljivom destinacijom

Mještani ovog kraja diče se kamenom i kršom više nego bilo tko drugi u cijeloj Hercegovini, jer je kamenoklesarsko znanje ono po čemu se ovaj kraj raspoznaje kroz povijest Prirodna i kulturno-povijesna bogatstva Općine Ravno postavila su ovu općinu, posebice selo Ravno, na svjetsku turističku kartu, zahvaljujući dodjeli titule jednog […]

Pretplatite se