PREDSTAVLJANJE POSUŠKOG LITA 2024.

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 48 Second

U općini Posušje predstavljen je program kulturno – sportske manifestacije “Posuško lito 2024.”.

Kako je rekao načelnik općine Ante Begić, ove godine je u program Posuškog lita uvršteno preko 60 događaja, a manifestacija se svečano otvara 17. svibnja stand up komedijom u posuškoj kino dvorani. Istaknuo je mnoštvo sportskih događaja, glazbenih sadržaja, predstava, događaja koji čuvaju i baštine autohtonu kulturu, a pozivaju sve Posušanke i Posušane te goste u grad podno Radovnja da dođu i budu dio ovogodišnjeg lita. Spomenuo je i novitete poput tematske Jazz večeri, Festival dokumentarnog filma u Masnoj Luci, Memorijalnu utrku rakitno 8k te povratak Gastro festivala u predivni ambijent na Blidinju, kojima će se postojeća atraktivna ponuda ove jedinstvene manifestacije dodatno obogatiti. Također je naveo i tri bitna jubileja, 10. Festival klapske pisme, 30. obljetnicu održavanja Velike seoske olimpijade Ilijino Brdo te 40. obljetnicu Radio Posušja koja će se proslaviti prigodnim programom.

Članovi Tijela za provedbu govorili su detaljnije o glazbeno-kulturnim i sportskim sadržajima. Tako su Slaven Penava i Marija Đerek predstavili niz koncerata koji kreću već u svibnju, a svoj vrhunac će doseći u kolovozu. Uz Posušku glazbenu školu s tematskim večerima, ljubitelji nešto oštrijeg zvuka i bržeg ritma će doći na svoje 26. i 27. srpnja, kada u sklopu moto susreta u Posušje dolaze Divlje jagode uz još dva rock benda, Hills Pretty guys i Ballbreakers. U kolovozu, uz već spomenuti jubilarni Festival klapske pisme, na stage se vraća i Koncert filmske glazbe, a već tradicionalno, veliki glazbeni spektakl publiku očekuje i 13. kolovoza. I ove godine nastupit će ime iz samog vrha pop/rock žanra, ali ipak za podatak o kome je konkretno riječ, publika će se još malo morati strpjeti. Tu su još tri imena zadužena za narodno veselje, Miroslav Škoro, Mate Bulić i Jozo Vučić koji će nastupe također imati tijekom kolovoza u Viru, Sutini i Zagorju.

Kroz ljeto neće nedostajati niti kazališnih predstava, filmskih projekcija, ali i događaja koji njeguju izvornu narodnu baštinu. Tu je Večer književnika, Večer ikavice, Smotra izvornog hrvatskog folklora „Silo na ognjištu“, Festival žetve i Večer tradicije u Sutini koji će sigurno publici donijeti dah prošlosti. Više pogledajte u prilogu:

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

NAPUSTIO NJEMAČKU I VRATIO SE HERCEGOVAČKIM KORIJENIMA

Ako postoji razlog zbog čega bi netko Hercegovinu usporedio s Kalifornijom onda se sigurno nalazio na Dubravskoj visoravni, jedan od najbogatijih poljoprivrednih krajeva izuzetno plodne zemlje, idealne klime i vrijednih ljudi. Veterinar Vinko Kujundžić koji je odrastao u dolini Neretve školovao se u Splitu i Sarajevu i tragajući za boljim […]

Pretplatite se