Alternativni granični prijelazi BiH s Hrvatskom nisu otvoreni

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 29 Second

Na graničnim prijelazima na sjeveru u Gradiški i jugu u Doljanima i Bijači tijekom protekloga dana povremeno su se stvarale veće gužve pri prelasku granice, piše Večernji list BiH.

Posljednjih nekoliko tjedana preko graničnih prijelaza između Bosne i Hercegovine i Hrvatske, ali i prema Crnoj Gori drastično je povećan promet, što često zna dovesti do višesatnih čekanja i nervoze kod putnika, a dodatan problem predstavlja činjenica da još uvijek nije formalno donesena odluka o korištenju graničnih prijelaza koji se inače u ostatku godine uglavnom koriste za pogranične stanovnike.

U Graničnoj policiji BiH objasnili su kako se donosi odluka o privremenoj promjeni kategorije graničnih prijelaza.

– Granična policija BiH prilikom prekategorizacije pograničnih graničnih prijelaza primjenjuje odredbe sporazuma sa susjednim zemljama i odredbe odluka Mješovitog povjerenstva za praćenje provođenja ugovora između BiH i Republike Hrvatske o graničnim prijelazima. O razdoblju zasjedanja i donošenja odluka kojima se odobrava privremeni međunarodni promet putnika preko graničnih prijelaza za pogranični promet odlučuje i donosi ih Mješovito povjerenstvo – priopćili su iz Granične policije BiH. U petak se nije mogao dobiti odgovor zašto nisu privremeno prekategorizirani granični prijelazi za malogranični promet iz nekoliko državnih institucija, ali se neslužbeno doznaje kako se nije moglo sastati Mješovito povjerenstvo za praćenje provođenja ugovora između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske potvrdili su kako je problem s bosanskohercegovačke strane. Objasnili su kako je donošenje odluka za privremenu prekategorizaciju pojedinih graničnih prijelaza za pogranični promet u nadležnosti Mješovitog povjerenstva za praćenje ugovora između Hrvatske i BiH o graničnim prijelazima.

– Hrvatska strana je pripremila odluke, ali zbog problema oko kvoruma na bh. strani sjednica ipak nije održana. Čim se imenuju novi članovi s bosanskohercegovačke strane, održat će se sjednica i donijeti ranije pripremljene odluke u cilju rasterećenja graničnih prijelaza – naveli su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Postavljanje SOS sandučića za prijavu nasilja

Na inicijativu Neformalne lobi skupine žena iz Gračanice, Povjerenstva za ravnopravnost spolova te nakon učestalih slučajeva femicida i drugog oblika nasilja diljem Bosne i Hercegovine, Grad Gračanica u suradnji s nevladinim sektorom pokrenuo je niz aktivnosti na suzbijanju i sprječavanju nasilja. – Krajem prošle godine održane su brojne panel-rasprave, a […]

Pretplatite se