Postavljanje SOS sandučića za prijavu nasilja

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Na inicijativu Neformalne lobi skupine žena iz Gračanice, Povjerenstva za ravnopravnost spolova te nakon učestalih slučajeva femicida i drugog oblika nasilja diljem Bosne i Hercegovine, Grad Gračanica u suradnji s nevladinim sektorom pokrenuo je niz aktivnosti na suzbijanju i sprječavanju nasilja.

– Krajem prošle godine održane su brojne panel-rasprave, a formirano je i Vijeće za sigurnost građana koje je do sada razmatralo pitanje sigurnosti u gradu, devijantna ponašanja, učestalo nasilje nad ženama i starijim osobama te vršnjačko nasilje.

Sinergijom vladina i nevladina sektora gradonačelnik je donio program mjera i aktivnosti na prevenciji i suzbijanju nasilja u obitelji s posebnim naglaskom na nasilje nad ženama. Ovim programom utvrđene su konkretne mjere i zadaci, podijeljena zaduženja i utvrđeni rokovi za prevenciju bilo kojeg oblika nasilja – navode iz Gradske uprave Gračanice.

Jedna od mjera službeno je započela dodjeljivanjem SOS sandučića za prijavu nasilja mjesnim zajednicama.

– SOS sandučići će biti postavljeni na vidljiva mjesta, gdje će građani moći prijaviti nasilje potpuno anonimno, a odgovorne službene osobe prijave će dostavljati na protokol Centra za socijalni rad. Gradonačelnik i prisutni izrazili su zadovoljstvo poduzimanjem konkretnih mjera na sprječavanju nasilja naglašavajući važnost i odgovornost svakog građanina u ovom veoma važnom podvigu koji Gračanicu stavlja među odgovorne lokalne zajednice – navode iz Gradske uprave.

 

izvor: Večernji.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Stanovništvo BiH se u bankama zadužilo za milijardu maraka

Posljednji podaci Centralne banke BiH govore kako su ukupni krediti domaćim sektorima na kraju svibnja 2024. godine iznosili 24,53 milijarde KM, u odnosu na prethodni mjesec zabilježeno je povećanje kredita od 260,2 milijuna KM. Kreditni rast registriran je na mjesečnoj razini kod sektora stanovništva za 129,7 milijuna KM, kod privatnih […]

Pretplatite se