Međunarodni je dan obitelji

admin
0 0
Read Time:56 Second
Odlukom Generalne skupštine Ujedinjenih naroda, Međunarodni dan obitelji se obilježava širom svijeta od 1994. godine.
Danas je Međunarodni dan obitelji. Odlukom Generalne skupštine Ujedinjenih naroda, Međunarodni dan obitelji se obilježava širom svijeta od 1994. godine. Međunarodni dan obitelji počeo se obilježavati kako bi se naglasila važnost obitelji kao osnovnog elementa svakog društva, da se potakne djelovanje društva u korist obitelji, donošenje odluka koje će osigurati bolji standard i kvalitet života obitelji, kao i uvažavanje obiteljskog načina života, tradicija i običaja. Na ovaj dan, širom svijeta organiziraju se aktivnosti na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou čiji je cilj ukazivanje na značajna pitanja za obitelj kao i socijalne, ekonomske i demografske procese koji se tiču obitelji. Obitelji se širom svijeta mijenjaju, a mnoge postaju sve manje, kako raste broj samohranih domaćinstava.
U Bosni i Hercegovini 1991. godine, prema popisu stanovništva, prosječna obitelj bila je četveročlana (28% obitelji) dok je 2015. prosječan broj članova obitelji u BiH bio 3,1 (Anketa o potrošnji električne energije u domaćinstvima BIH, 2015.). 1991 godine je gotovo svaka 4 obitelj (24,7%) imala 5 i više članova domaćinstva.
brotnjo.info Foto: Ilustracija
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Domovinski pokret prelomio: Ante Šušnjar će biti njihov izbor za novog ministra gospodarstva

Ante Šušnjar je član predsjedništva Domovinskog pokreta i odvjetnik iz Zagreba malo poznat javnosti. Stečajni je upravitelj povezan s više od 116 tvrtki u sudskom registru, a sada će voditi bogati resor gospodarstva. Domovinski pokret će za novog ministra gospodarstva predložiti odvjetnika Antu Šušnjara, neslužbeno je za 24sata potvrđeno iz […]

Pretplatite se