PARLAMENT BiH: Hoće li branitelji FBiH dobiti povećanje naknada

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH na sjednici održanoj u srijedu u Sarajevu razmatrao je po skraćenom postupku set od tri zakona koja se tiču prava razvojačenih branitelja i njihovih obitelji.

Riječ je o Prijedlogu zakona o izmjeni Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji, Prijedlogu zakona o izmjeni Zakona o posebnim pravima dobitnika ratnih priznanja i odlikovanja i članova njihovih obitelji, te Prijedlogu zakona o izmjenama Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji.

Federalni ministar za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata Nedžad Lokmić naveo je u svom izlaganju da je Zastupnički dom u veljači 2023. usvojio Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o mirovinsko-invalidskom osiguranju, zbog čega se ukazala potreba za usklađivanjem osnovice za obračun novčanih primanja braniteljske populacije.

 

Pojasnio je da je za provedbu zakona o razvojačenim braniteljima predviđeno uvećanje proračuna za 698.000 KM, zakona o nositeljima ratnih priznanja za 289.000 KM i zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji povećanje za 2,5 milijuna KM.

Ukoliko set zakona bude usvojen, Lokmić je rekao da će biti moguće u rujnu isplatiti povećanje za kolovoz, odnosno retroaktivno i za srpanj, te je uime 104.905 pripadnika braniteljske populacije pozvao zastupnike da usvoje zakone.

O ova tri zakona na sjednici nije vođena rasprava.

izvor: Jabuka.tv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

OVOG TJEDNA STIŽE ODLUKA: Vjetrenica na listi UNESCO-a?

Na radost turističkih radnika,sve je više stranih gostiju koji općinu Ravno prepoznaju kao idealnu destinaciju za avanturizam i outdoor aktivnosti. Ovog tjedna trebala bi stići konačna odluka o tome hoće li se Vjetrenica naći na listi UNESCO-A, čime bi postala prvi prirodni fenomen na svjetskoj listi zaštićenih krajolika u BiH. […]

Pretplatite se