Federalni ministar trgovine održao sastanak s predstavnicima Lidla

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 37 Second
Federalni ministar trgovine Amir Hasičević održao je radni sastanak sa predstavnicima kompanije Lidl koja otvara uskoro prodajne objekte u BiH. Razgovarano je o zakonskoj regulativi, uvjetima poslovanja stranih investitora i partnerskoj suradnji u budućem periodu.
Predstavnici Lidl-a Haris Muslić, voditelj pravnog odjela i Semir Bjelak iz odjela kontrole kvaliteta iskazali su zainteresiranost za novi Zakon o zaštiti potrošača koje priprema Federalno ministarstvo trgovine, ističući važnost usvajanja ovog zakona na Federalnoj razini, budući da je Zakon o zaštiti potrošača BiH, koji je primjenjivan u Federaciji i Brčko distriktu iz 2006. godine, sa manjom izmjenom 2015. godine i ne prati trendove u EU, što međunarodnim kompanijama otežava poslovanje.
Oni su podsjetili da kompanija Lidl na internacionalnoj razini operira u 31 zemlji ističući da je jedan od lidera u sektoru nabavke i prodaje prehrambenih i neprehrambenih proizvoda. Ministar Hasičević kazao je da je novi tekst zakona, na kojem je Ministarstvo radilo u proteklih godinu dana, usklađen sa europskim direktivama, a u izradu su bili uključeni i Udruženje poslodavaca, udruženja potrošača, relevantne institucije i sve zainteresirane strane, te da je planirano da se do kraja godine uvrsti u parlamentarnu proceduru.
”Državni zakon ne prati promjene koje je posljednjih godina uvela EU. Kako nema mogućnosti za skore izmjene tog zakona, a zahtjevi EU za usklađivanje ove oblasti, naročito od kako je BiH dobila kandidatski status na europskom putu, opredijelilo nas je za izradu Zakona o zaštiti potrošača Federacije BiH. Vjerujemo da ćemo dobiti podršku parlamentaraca kako bismo što prije imali ovaj zakon u primjeni”, kazao je ministar Hasičević.
Upoznao je predstavnike kompanije Lidl i sa aktivnostima Savjeta za strane investitore Vlade FBiH kojim predsjedava. Savjet, u suradnji sa Vanjskotrgovinskom i gospodarskim komorama intenzivno radi na poboljšanju poslovnog ambijenta naročito za strane investitore kako bi im olakšali poslovanje, a Federaciju učinili atraktivnijom za dolazak kompanija poput Lidla koje će obogatiti ponudu i zaposliti radnike.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

PARLAMENT BiH: Hoće li branitelji FBiH dobiti povećanje naknada

Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH na sjednici održanoj u srijedu u Sarajevu razmatrao je po skraćenom postupku set od tri zakona koja se tiču prava razvojačenih branitelja i njihovih obitelji. Riječ je o Prijedlogu zakona o izmjeni Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji, Prijedlogu zakona o izmjeni […]

Pretplatite se