U Tomislavgradu se bira najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji izvan Hrvatske

admin
0 0
Read Time:45 Second


Udruga za očuvanje i promicanje tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini “Stećak” i Hrvatska matica iseljenika organiziraju Desetu reviju tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske.

Događaj će biti upriličen u Tomislavgradu večeras s početkom u 20 sati na Trgu gange i hajdučke družine.

Cilj je programa susret i povezivanje Hrvata iz cijeloga svijeta u svrhu promicanja zajedničke tradicijske kulture, upoznavanje i pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini, posebice u jačanju i očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta.

Ove se godine natječe 21 djevojka iz 13 država, a pobjednice revije bit će nagrađene replikama hrvatskog tradicijskog nakita iz različitih krajeva BiH.

U glazbenom dijelu programa nastupit će Trio senso, a program vodi Frano Riđan.

Pokrovitelji događaja su dr. Dragan Čović, predsjednik Hrvatskoga narodnoga sabora BiH, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlada Hercegbosanske županije, Grad Biograd na Moru i općina Tomislavgrad.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Manda (70) i Pero (79) iz Slavonije nakon 50 godina braka umrli na isti dan

Njihovih petero djece, Pavica, Mara, Ivana, Ilija i Ivan, tako su istoga dana doživjeli gubitak oba roditelja Par iz Gromačnika u Slavoniji bio je zajedno do samoga kraja: nakon što je 79-godišnji Pero Ilak preminuo, za njim je istoga dana, najvjerojatnije od šoka i tuge, umrla i njegova supruga Manda […]

Pretplatite se