OI: Hrvatski rukometaši pobijedili Njemačku

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 37 Second

U susretu 3. kola A skupine olimpijskog turnira rukometaša, hrvatska reprezentacija je pobijedila Njemačku sa 31-26 (15-13) pa nakon tri susreta ima dvije pobjede i poraz, baš kao i Njemačka.

 

Hrvatska je dobro otvorila utakmicu, bila je u stalnom vodstvu, a u nekoliko navrata je imala i tri gola viška, dok su Nijemci u prvih 30 minuta bili samo u jednom vodstvu (5-4). Na koncu je Hrvatska dobila prvi dio sa 15-13.

Odabranici izbornika Dagura Sigurdssona su u prvom poluvremenu zapucali čak pet situacija “jedan na jedan”, te promašili jedan sedmerac. Hrvatska je promašivala zicere, ali je ipak na poluvremenu imala +2. Njemački vratar Andreas Wolff je imao sedam obrana dokazavši zašto je u ovom trenutku jedan od najboljih vratara na svijetu. Odličan je bio i hrvatski vratar Dominik Kuzmanović sakupivši u prvom poluvremenu šest obrana.

Hrvatska je s odličnom igrom nastavila i u drugom dijelu, u 38. minuti prvi put je povela sa četiri razlike (19-15), a minutu kasnije i sa 20-15. Plus pet je bilo i na ulazu u posljednjih deset minuta (25-20), da bi Luka Cindrić u 51. zabio za najvećih 26-20.

Njemačka se pet minuta prije kraja približila na četiri gola zaostatka (27-23), no više od toga nije išlo. Na koncu je Hrvatska slavila sa 31-26.

Hrvatsku su do pobjede predvodili Ivan Martinović s devet golova, te Domagoj Duvnjak, Mario Šoštarić i Luka Cindrić dodali sa po pet golova. Odličan je bio i Dominik Kuzmanović sa 11 obrana.

Na njemačkoj strani najefikasniji su bili Johannes Golla s osam, te Renars Uscins sa četiri gola. Wolff je na kraju sakupio osam golova.

U preostalim susretima 3. kola iz ove skupine kasnije se sastaju Španjolska – Japan (14.00), te Švedska – Slovenija (16.00).

U četvrtom kolu,  2. kolovoza, hrvatskim rukometašima slijedi ogled protiv Švedske (14.00), a dva dana kasnije i posljednji susret u skupini protiv Španjolske (21.00).

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Predsjednik Milanović: Vojne vježbe moraju se održavati prema planovima, a ne na štetu hrvatskih građana i turizma

Predsjednik Republike Hrvatske i Vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović obaviješten je u ponedjeljak, 29. srpnja, da MORH traži žurno održavanje jednodnevne vojne vježbe – situacijsko-pokazne demonstracije sposobnosti Hrvatske ratne mornarice – južno od Dubrovnika i to već 1. kolovoza umjesto u listopadu za kada je od ranije planirana […]

Pretplatite se