DAN VINIČKOG ZAJEDNIŠTVA

admin
0 0
Read Time:41 Second

U subotu, 3. kolovoza u Župi Vinica obilježen je Dan viničkoga zajedništva, koji se tradicionalno obilježava u prvu subotu mjeseca kolovoza.

Sedamnaestu godinu zaredom u Vinici se njeguje sjećanje na 283 žrtve ratova u proteklom stoljeću, župa je to koja se nalazi u jugozapadnom dijelu općine Tomislavgrad, na samoj tromeđi Dalmacije, Bosne i Hercegovine.

Prije početka misnog slavlja položeno je cvijeće i zapaljene svijeće ispred ploče na kojoj su uklesana imena poginulih u prvom i drugom svjetskom ratu, te u Domovinskom ratu.
Obilježavanje Dana viničkog zajedništva uveo je bivši vinički župnik don Ilija Drmić, kada je izgrađen i blagoslovljen spomenik s Oltarom života u znak sjećanja na sve Hrvate iz župe Vinice koji su poginuli u raznim povijesnim razdobljima i ratovima za hrvatsku državu i slobodu.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

"STREETBALL TURNIR BRANIMIR MAŠIĆ BANI" - TOMISLAVGRAD

Memorijalni turnir “Streetball Tomislavgrad 2023. Branimir Mašić Bani”, koji nosi ime po prerano preminulome i talentiranome košarkašu iz Tomislavgrada Branimiru Mašiću započeo je sinoć na vanjskom košarkaškom igralištu Osnovne škole Ivana Mažuranića u Tomislavgradu. Do ovoga zanimljivoga i atraktivnoga turnira uspjeli smo navratiti i zabilježiti djelić atmosfere. Momčadima želimo dobru […]

Pretplatite se