JAVLJA DRŽAVNI INSPEKTORAT: Povlači se omiljena kobasica

admin
0 0
Read Time:48 Second

S obzirom na to da na proizvodu nije označen alergen gluten, proizvod može predstavljati rizik po zdravlje potrošača osjetljivih na njega, a osobe koje nisu alergične mogu ga i dalje upotrebljavati bez ograničenja, ističu u Inspektoratu

Državni inspektorat obavijestio je potrošače o opozivu prehrambenog proizvoda jer može predstavljati rizik za potrošače. Opoziva se Bečka kobasica, LOT 3114440, koja se može upotrijebiti do 10. rujna 2024., i to zbog neoznačenog alergena – glutena. Proizvođač je Kudelić d.o.o., Bedenica.

S obzirom na to da na proizvodu nije označen alergen gluten, proizvod može predstavljati rizik po zdravlje potrošača osjetljivih na njega, a osobe koje nisu alergične mogu ga i dalje upotrebljavati bez ograničenja, ističu u Inspektoratu.

Proizvod nije u skladu s Uredbom o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, ne ispunjava zahtjeve propisane Uredbom o osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanjem postupaka u područjima sigurnosti hrane, kao ni s Uredbom o pružanju informacija o hrani potrošačima.

Večernji.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Vlada HNŽ-a: Prosvjetarima povećanje plaće

Pregovori između predstavnika Sindikata osnovnih i srednjih škola u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ), koji nastavu izvode na bosanskom i hrvatskom jeziku, i predstavnika Vlade HNŽ-a otpočeli su u petak. Predsjednik Unije nezavisnih sindikata FBiH i Sindikata srednjih škola u HNŽ-u Josip Milić kazao je kako im je drago što su pregovori […]

Pretplatite se