Bunski kanali na poštanskoj marki

admin
0 0
Read Time:43 Second
Nakon nominacije Ekološke udruge “Majski cvijet” i Fondacija Atelje za društvene promjene – ACT i prihvatanja prijedloga od strane komisije, JP BH POŠTA, povodom Svjetskog dana turizma, 27.09.2024. godine, u opticaj je pustila još jednu poštansku marku posvećenu prirodnim ljepotama Bosne i Hercegovine – lokalitet Bunskih kanala.
Poštanska marka tiskana je u tiražu od 50.000 primjeraka, nominalne vrijednosti 1,50 KM.
”Sretni smo i ponosni smo što i na ovaj način uspjeli dodatno promovirati i afirmirati ovaj prirodni raritet čija su unikatnost i značaj prepoznati još 70-ih godina prošlog vijeka, kada je upisan u Registar zaštićenih spomenika prirode.
Istinski vjerujemo da Bunski kanali, na kojima je spriječena izgradnja dvije male hidroelektrane (mHE), mogao postati jedna od značajnijih turističkih atrakcija u našoj državi i nadamo se da će turističke zajednice i organi vlasti na svim nivoima djelovati u tom pravcu”, navodi fondacija ACT.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Izbjegnuta tragedija u Donjem Vakufu: Dvije osobe ušle u minsko polje

Deminerski tim Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) u ponedjeljak je na lokaciji Šipin Most – Turića Do na području općine Donji Vakuf proveo operaciju “Brzi odgovor” prilikom koje su spašene dvije osobe iz obilježenog minskog polja. Služba civilne zaštite Donjeg Vakufa putem Županijske uprave civilne zaštite Travnik obavijestila je FUCZ […]

Pretplatite se