‘Vatrenima’ se ponovno sprema spektakularan doček: ‘Ima puno izazova, a ovaj put je i zima…’

admin
0 0
Read Time:57 Second

Hrvatska nogometna reprezentacija ponovno može očekivati spektakularan doček. Iako je to za njih i navijače to spektakularan dan, za policiju i osiguranje je veliki izazov.

U srijedu operativno počinje razgovor o dočeku ‘vatrenih’ nakon povratka sa Svjetskog prvenstva, poručio je Vlado Dominić, časnik za sigurnost HNS-a koji je s reprezentativcima u Dohi za Jutarnji list.

Hrvatska nogometna reprezentacija ponovno može očekivati spektakularan doček. Iako je to za njih i navijače to spektakularan dan, za policiju i osiguranje je veliki izazov, a ovaj put se radi i o zimskom dočeku u vrijeme kada je na zagrebačkom glavnom trgu i Advent.

Mato Laušić, stručnjak za sigurnost rekao je za Jutarnji kako je Trg bana Josipa Jelačića vrlo logičan izbor iz više razloga, a jedan od njih je i taj što MUP i policija imaju veliko iskustvo u organizaciji takvih skupova. Kao izazove ističe nekontrolirano penjanje na objekte i krovišta, ali i upotrebu pirotehnike.

Laušić je procijenio kako bi bilo potrebno od 450 do 500 policajaca za osiguranje trga. Smatra i kako policija mora biti u masi, pozicionirani tako da uvijek mogu intervenirati, ali i da uvijek trebaju imati svu opremu sa sobom.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Teže povrijeđena osoba u prometnoj nesreći u Livnu prevežena u KBC Split

Dana, 11.12.2022. godine u 04,00 sati dogodila se prometna nezgoda na magistralnoj cesti M.6.11. (Livno – Priluka) u mjestu Veliki Kablići, Livno, u kojoj je I.D. rođen 1994. godine u Splitu, upravljajući motornim vozilom marke “BMW” reg. oznaka ST 4117 P, u jednom momentu izgubio nadzor nad vozilom te sletio […]

Pretplatite se