Počeo opći štrajk prosvjetara u ŽZH, dvije škole su izuzetak

Domagoj
0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Opći štrajk srednjim i osnovnim školama u Županiji Zapadnohercegovačkoj, uz izuzetak dvije osnovne škole, počeo je u ponedjeljak, 9. siječnja.

 

Djelatnici svih osam srednjih škola u Županiji Zapadnohercegovačkoj su štrajku, izjavila je za portal Jabuka.tv predsjednica Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjim školama u ŽZH Jasminka Petric.

 

Razlozi za štrajk su, između ostaloga, nepotpisivanje kolektivnoga ugovora te nepostizanje zajedničkog stava o postotku povećanja plaće.

 

Kada su u pitanju osnovne škole, od njih 14, dvije škole nisu u općem štrajku.

 

Djelatnici osnovnih škola u Županiji Zapadnohercegovačkoj odazvali su se općem štrajku u visokom postotku. Druga osnovna škola Široki Brijeg nije u štrajku dok će Osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić iz Ljubuškog štrajkati svaki dan po jedan školski sat. U pravilniku stoji da se i na taj način može štrajkati te će time iskazati podršku općem štrajku, rekao je za portal Jabuka.tv predsjednik Nezavisnog sindikata uposlenih u osnovnim školama u ŽZH Slaven Ljubić.

 

Ljubić dodaje da je 27. prosinca 2022. godine uputio dopis Vladi ŽZH i na adrese više županijskih ministarstava u kojem je zatražen žuran sastanak, no odgovor nisu dobili.

 

Kao i kod kolega iz srednjih škola, razlozi za štrajk su nepotpisivanje kolektivnog ugovora i nepostizanje dogovora o povećanju plaća.

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Mijo Jelić se vraća u NK Široki Brijeg, evo što je poručio

S Pecare je s početkom nove godine odaslana vijest da u NK Široki Brijeg ulaze novi ili se vraćaju stari sponzori koji bi trebali izvući klub iz duboke financijske krize koju proživljava posljednjih godina. Unatoč tomu, jesenski rezultat bio je sjajan. Nova, mlada, poletna momčad kojoj su mnogi predviđali borbu […]

Pretplatite se