Hrvatice očekivano izgubile od moćne Mađarske, ali s vrlo dobrom izvedbom u prvoj polovici susreta

Domagoj
0 0
Read Time:2 Minute, 10 Second

Cure su nas u prve dvije četvrtine ugodno iznenadile, a ako baš hoćete i učinile ponosnim. Da, jasno da su izgubile jer zaboga, “sudarile” s jednom od najmoćnijih ženskih vaterpolskih sila na svijetu, s reprezentacijom koja je prošle godine na OI u Tokiju osvojila broncu, aktualnim svjetskim doprvakinjama, a 2016. su u Beogradu na EP bile zlatne, ali…

Prijašnjih bi godina ovakve utakmice, susreti Mađarica i Hrvatica u vaterpolu završavale s 20 pa i više golova razlike. U poluvremenu!! Lopte bi ispadale, tehnički su Hrvatice bile silno limitirane, a izgledalo je to na trenutke tako ružno da bi najradije pobjegli s bazena od lagane neugode. Da ne govorimo o sprdnji kasnijih sati i dana. Od redakcijskih kolega do šire javnosti. A sada, u poluvremenu je bilo tek 9:5 za Mađarsku!

Na vodeći gol Mađarske (1:0), Ivana Butić je uzvratila bombom u desne rašlje (1:1). U prvoj četvrtini naše su djevojke dolazile na 2:3, pa 3:4, početkom druge dionice na 4:5! Nekome će to sve zvučati čudno jer ipak, gubile su. Da, točno, ali držanje koraka ili zaveslaja s ovako moćnom reprezentacijom je silan, ekstreman napredak. Svi koji sport, ne samo vaterpolo, vole i razumiju znat će, prepoznati ostvarenje, napredak.

Po određenim segmentima, osobito nas se dojmila obrana u prvih 10-ak minuta. Još nešto, u Mađarskoj odreda igraju seniorke, visoke i snažne. U našoj reprezentaciji imamo jednu 15-godišnjakinju, kadetkinju (Jelena Butić), tri 17-godišnjakinje, juniorke (Ana Desnica, Magdalena Butić, Iva Rožić i Dora Kangler), dvije 18-godišnjakinje (Andrea Marić i Nina Eterović). Ta razlika u godinama je došla do izražaja u drugom dijelu utakmice, a posebno još kada su zbog tri osobne ispale Brnetić, I. Butić i Desnica.

– S prve dvije četvrtine mogu biti itekako zadovoljan. Da, to je bila igra kakvu smo dogovorile. Poslije smo jednostavno stali, počeli su nam “curiti” golovi iz prve linije što smo rekli da ne možemo dopustiti. Tu je bio potpuni pad koncentracije – nakon utakmice će izbornik Aljoša Kunac.

Sljedeći nastup Hrvatice imaju u subotu protiv Grčke (17.30), a onda slijedi četvrtfinale s Talijankama.

 

HRVATSKA – MAĐARSKA 6:22 (3:5, 2:4, 1:7, 0:6)

SPLIT – Spaladium Arena. Gledatelja 800 Suci: Ferrari (Italija) i Raković Krstonošić (Srbija).

HRVATSKA: Ratković (3 obrana), Miljković 1, Desnica, J. Butić, M. Butić, Skelin, Brnetić, Eterović, Rožić 2, I. Butić 2, Barišić 1, Kangler, Marić (3 obrane). IZBORNIK: Aljoša Kunac.

MAĐARSKA: Kiss, Peresztegi-Nagy 3, Valyi 2, Gurisatti 5 (1-1), Horvath 1, Parkes 4, Mate, Farkas 1, Leimeter 2, Mahieu 2, Farago 2, Garda, Magyari (7 obrana). IZBORNIK: Attila Biro.

 

sportske novosti/protv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Hrvatska protiv Grčke večeras igra za prvo mjesto, susret počinje u 20:30

Hrvatska i Grčka vaterpolo reprezentacija igraju zadnji susret u skupini B Europskog prvenstva koje se održava u Splitu. Utakmica je na rasporedu u petak, 2 rujna 2022. godine u 20.30 sati, a Hrvatska ju dočekuje u odličnom raspoloženju. Naime, Hrvatska Grčku dočekuje nakon pobjeda nad Maltom i Francuskom. U ovom […]

Pretplatite se