Hrvatska protiv Grčke večeras igra za prvo mjesto, susret počinje u 20:30

Domagoj
0 0
Read Time:2 Minute, 12 Second

Hrvatska i Grčka vaterpolo reprezentacija igraju zadnji susret u skupini B Europskog prvenstva koje se održava u Splitu. Utakmica je na rasporedu u petak, 2 rujna 2022. godine u 20.30 sati, a Hrvatska ju dočekuje u odličnom raspoloženju. Naime, Hrvatska Grčku dočekuje nakon pobjeda nad Maltom i Francuskom.

U ovom dvoboju na EWPC 2022 Hrvatskoj je dovoljan i remi za osiguravanje prvog mjesta u skupini, a ono donosi izravni plasman u četvrtfinale. Podsjetimo, Hrvatska je u srijedu, 31. kolovoza, pobijedila Francusku s 13-7 i vodeća je u skupini C. A dodajmo da Hrvatska ove godine Grčku nije uspjela pobijediti na velikom natjecanju. Na SP-u u Budimpešti je bilo neriješeno u skupini i Grci su tada kao prvoplasirani otišli u četvrtfinalu. Posebno je bolan bio poraz u dvoboju za treće mjesto.

 

Hrvatska je favorit u ovoj utakmici, a ima i prednost “domaćeg terena”

“Najveći dobitak utakmice s Francuskom je po meni obrambeni dio. Momci znaju koliko mi na treninzima dajemo truda i koliko vremena posvećujemo tom segmentu. Blokovi recimo. Mmislim da smo ih protiv Francuza imali nakon dugo, dugo vremena 6,7, možda i 9 blokova. Kad su ti blokovi postojani i visoki onda to daje vrataru dodatnu sigurnost. To je razina ispod koje se ne smijemo spuštati. Ona daje luksuz da i promašite u napadu neku šansu. Ali ako obrana ne valja i ako curi onda ona oduzima taj luksuz promašaja”, rekao je izbornik Ivica Tucak.

“U utakmici Hrvatska – Grčka važno je razumno ovladati vlastitim emocijama. To je nešto što sam rekao momcima i prije Francuske. Jednostavno, ne može se utakmica pobijediti i dobiti u prve dvije minute ili dvije četvrtine. Svaka vaterpolska utakmica se igra četiri četvrtine, točnije 32 minute i ono što je konačni cilj je pobjeda. Hoćemo li do nje doći u  trećoj četvrtini kako je to bilo u srijedu ili u zadnjoj, vidjet ćemo. Znam da sigurno nećemo u prvoj”, dodao je Tucak.

“Malo smo se vadili protiv Francuza, ali smo znali da se utakmica neće riješiti u prvom dijelu. Grčku dobro znamo i pamtimo poraz za broncu u Budimpešti. Iako smo u toj utakmici bili bolji, oni su nas svladali jer su imali više iskustva. Držim da smo izvukli pouku, dobro smo se pripremali ovo ljeto i izanalizirali ih. A što se tiče splitske publike, zaista su bili sjajni. Što se mene tiče, nikad nisam igrao pred više gledatelja, njih 7000, a dosad mi je bio rekord četvrta utakmica doigravanje za prvaka Hrvatske Jug – Jadran. Nadam se da će u narednim utakmicama biti još više gledatelja. Trebat će nam njihova podrška”, rekao je 21-godišnji Marko Žuvela, član dubrovačkoga Juga.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Sutra Tomislav dočekuje Zvijezdu

U okviru 4. kola m:tel Prve lige FBiH HNK Tomislav dočekuje Zvijezdu iz Gradačca. Utakmica je na rasporedu sutra(subota, 02.09.) od 16:30 sati. Ulaznice možete kupiti po cijeni od 5 KM na ulazu na stadion. Podsjećamo, HNK Tomislav je pretposljednji na tablici te se sutra bori za prve bodove u […]

Pretplatite se