Mostar: Bomba u školsko dvorište bačena, ali nije eksplodirala

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 32 Second

Ta bomba može ubiti čovjeka, ima 3.000 kuglica po 3mm unutra.


banera ”Bomba je bačena i nije eksplodirala i po našim naputcima i procedurama trebali smo to na licu mjesta uništiti, što smo i uradili”, rekao je za Bljesak.info Ivica Novak, voditelj A tima pirotehničara Federalne uprave Civilne zaštite.
Naime, neeksplodirana bomba koja je pronađena u dvorištu Srednje medicinske škole sestara milosrdnica u Mostaru uništena je u 10.25 sati na licu mjesta, potvrđeno je za Bljesak.info iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije. ”To je bomba koja je proizvedena za neutralisanje žive sile. Naravno da može ubiti čovjeka, ima 3.000 kuglica po 3mm unutra. Npr. u krugu od 10-15 metara ako kuglica pogodi čovjeka desi se da ga ubije. Ima 35 grama plastičnog eksploziva unutra”, rekao je Novak.

Podsjetimo, domar je policijske službenike rano jutros obavijestio kako je u dvorištu škole uočio bombu. Policija je jutros izvršila očevid, a nakon KDZ pregleda naprava je uništena u dvorištu. Kako smo već pisali, nastava u ovoj srednjoj školi bila je odgođena. Prva smjena u školi nije održana, rečeno je za Bljesak.info iz škole, a druga smjena će imati nastavu redovito, a odluka o tome je donesena u dogovoru s nadležnim instancama. Miroslav Marić, domar ove škole koji je uočio bombu u dvorištu, na sportskom terenu kazao je za Dnevni Avaz, da svako jutro nakon što otvori kapije detaljno pregleda cijeli prostor oko objekta. Kaže da kada je odmah nešto primijetio, kada je ušao u dvorište. ”Kada sam se primaknuo, budući da sam prošao ovaj nesretni rat, vidio sam da se radi o bombi.
Bomba nije bila u komadu, tijelo bombe, takozvana kašika je bila odvojena od kućišta i zaključio sam da je bačena. Sve sam odmah uslikao, nazvao policiju, potom ravnateljicu nakon čega je došla policija i blokirala prilaz školi”, ispričao je.

Bljesak.info

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Nastavljen trend smanjenja upisa učenika u osnovne i srednje škole u BiH

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine usvojilo je na ovotjednoj sjednici Informaciju o statističkim pokazateljima u obrazovanju za 2022. godinu iz koje je vidljivo da je nastavljen trend smanjenja broja upisanih učenika u osnovne i srednje škole. Informaciju je izradilo Ministarstvo civilnih poslova BiH koje u suradnji s institucijama iz oblasti […]

Pretplatite se