Novo usklađivanje mirovina u Federaciji BiH iza 31. ožujka

admin
0 0
Read Time:47 Second

Direktor Federalnog zavoda za statistiku Emir Kremić kazao je Feni da će službeni podaci o BDP-u, koji su potrebni za konačno usklađivanje mirovina, biti objavljeni 31. ožujka.

U skladu sa Zakonom o mirovinskom  i invalidskom osiguranju konačno usklađivanje mirovina izvršit će se 15. travnja, a trenutno se ne može prejudicirati koliko će biti konačno usklađivanje.

Potvrdio je to Feni federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača dodajući da će se konačno usklađivanje vršiti nakon što se dobiju službeni podaci od Federalnog zavoda za statistiku.

– Nakon usvajanja ovogodišnjeg federalnog budžeta izvršeno je privremeno usklađivanje mirovina za 11,2 posto – podsjetio je Drljača.

Najniža mirovina trenutno iznosi 495 KM, zajamčena 590 KM, a prosječna 690 KM.

– Projekcije su da će ukupan postotak za usklađivanje mirovina biti iznad 15 posto, a znat ćemo točno kada budu dostupni podaci o rastu BDP-a i potrošačkih cijena – rečeno je Feni u Federalnom zavodu za mirovinsko i invalidsko osiguranje.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Crveni križ grada Livna podijelio humanitarnu pomoć

U proteklim danima, Crveni križ grada Livna je organizirao distribuciju paketa hrane za 187 obitelji s područja grada Livna i sela livanjske kotline. Popis korisnika je sastavio Centar za socijalnu skrb Livno, dok je Crveni križ grada Livna bio odgovoran za distribuciju. Humanitarna pomoć je bila donirana od strane Federalne […]

Pretplatite se