FOTO/Divin dan na Kedžari proslavilo tisuće vjernika

admin
0 0
Read Time:51 Second


Na Vran planini nekoliko tisuća hodočasnika proslavilo je Divin dan.
Prije euharistijskom slavlja u vjernici su u molitvi obilazili Divin grob i spomen kipa.

Prije početka Svete mise, tekst Poruke mučenice Dive Grabovčeve u ramskoj narodnoj nošnji izrekla je djevojka Magdalena Fofić.

Svečano euharistijsko slavlje u 11 sati, uz suslavlje više svećenika, predslavio je provincijal Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM fra Jozo Grbeš.

Euharistijsko slavlje svojim pjevanjem animirale su članice etno skupine Čuvarice iz Rame pod ravnanjem mag. Biljane Glibo.

U organizaciji župe sv. Ilije proroka Doljani, program obilježavanja Divina dana započeo je u subotu 1. srpnja Misom Uočnicom koju je u 18 sati na Kedžari predslavio fra Josip Vlašić iz Masne Luke.
Prvu nedjelju poslije Petrova, svake godine tisuće hodočasnika iz Rame, Hercegovine, Bosne, Hrvatske i svijeta hodočaste na grob Dive Grabovčeve na lokalitetu Kedžara, na Vran planini. Dio njih, a posebno mladi i pješači do ovoga mjesta kako bi obavili svoje zavjete i sudjelovali u slavlju Svete mise.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Kupres: Mirko Kecman iz Bosanskog Petrovca pobjednik "Dana kosidbe 2023"

Održana je tradicionalna kulturno-sportska manifestacija “Dani kosidbe na Kupresu-Strljanica 2023”. Titulu kosbaše ove godine ponio je Mirko Kecman iz Bosanskog Petrovca. Drugo mjesto oosvojio je Mario Prljević iz Tomislavgrada.Treći je bio Miloš Trkulja iz Bosanskog Petrovca. U nadmetanju kosaca u kategoriji juniora pobijedio je Ivan Čičak iz Kupresa. Drugo mjesto […]

Pretplatite se