UEFA razmišlja o proširenju broja igrača na Euru

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second
Europska nogometna federacija (UEFA) na sastanku idućeg mjeseca raspravljat će u mogućnosti proširenja broja igrača za predstojeći EURO 2024. u Njemačkoj.

Prema sadašnjim pravilima, svaka reprezentacija može imati 23 nogometaša prijavljena za Europsko prvenstvo, a predloženo je proširenje na 26 igrača što bi svakako razveselilo izbornike 24 reprezentacije koje će sudjelovati u Njemačkoj, među kojima je i hrvatski strateg Zlatko Dalić.

Kako prenosi njemačka agencija dpa, takav prijedlog UEFA-i je uputilo nekoliko reprezentacija koje će sudjelovati na turniru.

Dobili smo nekoliko poruka od izbornika reprezentacija koje se tiču ​​broja članova pojedinih momčadi na Euru 2024. Radna skupina UEFA-e i predstavnici reprezentacija sudionica razmotrit će 8. travnja prijedloge izbornika, a mi ćemo proučiti sva moguća rješenja i ideje, objavila je krovna nogometna organizacija “Starog kontinenta”.

Na posljednjem Europskom prvenstvu 2020. godine zbog epidemije koronavirusa u sastavu je moglo biti 26 igrača, a 26 igrača će reprezentacije moći prijaviti i za Svjetsko prvenstvo 2026. u SAD-u, Kanadi i Meksiku. Primjerice sudionici posljednjeg afričkog Kupa nacija, koji je održan početkom ove godine, mogli su prijaviti po 27 igrača.

Ovaj najavljeni sastanak bit će dio šire UEFA-ine radionice na kojoj će se 8. i 9. travnja u Dusseldorfu razgovarati o raznim aktualnim temama s reprezentacijama sudionicama krovne udruge uoči EP-a, prenijela je Hina.

jabuka.tv

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Životni standard u BiH otprilike na razini trećine prosjeka EU, nužne duboke reforme, inače nema napretka

Ključne poruke iz najnovije sveobuhvatne analize Svjetske banke, u koju je Večernji list imao uvid, ukazuju na potrebu promjena kojima se treba uskladiti s EU-om. Unatoč napretku BiH u posljednja dva desetljeća, a koji se prepoznaje i kroz smanjenje deficita tekućeg računa, kao i u napretku u pogledu dohotka, zemlja […]

Pretplatite se