Pripreme za obilježavanje 1100. obljetnice hrvatskoga kraljevstva i krunidbe kralja Tomislava

admin
0 0
Read Time:53 Second

U Tomislavgradu je jučer održan sastanak članova organizacijskoga odbora proslave 1100. obljetnice hrvatskoga kraljevstva i krunidbe kralja Tomislava i predstavnika Hrvatskoga narodnoga kazališta iz Zagreba i Hrvatskoga narodnoga kazališta iz Mostara.

Sastanku je nazočio i predsjednik Matice hrvatske Miro Gavran uz čiju potporu i inicijativu je u Hrvatskom saboru na zadnjoj sjednici, prije raspuštanja, jednoglasno usvojena Odluka o proglašenju 2025. godine „Godinom obilježavanja 1100. obljetnice hrvatskoga kraljevstva.“ Razgovaralo se konkretno o praizvedbi oratorija: „Krunidba kralja Tomislava“, za koji je libreto napisao Miro Gavran a glazbu Darko Domitrović.

Budući je riječ o jako zahtjevnom i skupom projektu, u koji bi bilo uključeno jako puno sudionika, izradit će se će točna analiza i procjena troškova nakon čega će biti održan još jedan sastanak na kojemu će se donijeti konačna odluka o mogućem održavanju oratorija u Tomislavgradu 2025. godine, u povodu obilježavanja ove vrijedne obljetnice.

Nakon sastanaka u zgradi Općine Tomislavgrad organiziran je posjet mogućim lokacijama održavanja oratorija: prostor ispred spomen bazilike i Gradska sportska dvorana (u slučaju lošega vremena budući je u pitanju skupa oprema i rekviziti).

Općina Tomislavgrad

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Čeka li nas novo poskupljenje goriva i plina?

Cijene nafte na svjetskom tržištu ponovno rastu, a s njima i zabrinutost vozača u BiH, jednoj od zemalja na koju se izravno odražavaju sva poskupljenja. Cijena sirove nafte ovih dana je dostigla oko 89 dolara po barelu, što je najviša cijena od listopada prošle godine. Uzroci posljednjih poskupljenja su eskalacija […]

Pretplatite se