Prvi put u povijesti papa će nazočiti summitu G7

admin
0 0
Read Time:45 Second
Papa Franjo prisustvovat će ovogodišnjem summitu čelnika G7 na kojem će se raspravljati o izazovima koje donosi umjetna inteligencija (AI), rekla je u petak talijanska premijerka Giorgia Meloni.

Papa je ove godine upozorio na opasnosti umjetne inteligencije i obnovio poziv na svjetske propise kako bi se ona iskoristila za opće dobro.

Sastanak G7 održava se u južnotalijanskoj regiji Puglia od 13. do 15. lipnja i okuplja čelnike Sjedinjenih Država, Njemačke, Britanije, Francuske, Italije, Kanade i Japana, kao i nekoliko posebno pozvanih gostiju.

Ovo je prvi put u povijesti da će papa sudjelovati u radu G7, rekla je Meloni u videoporuci.

Rekla je da će se pridružiti sesiji posvećenoj umjetnoj inteligenciji, nazvavši je jednim od “najvećih antropoloških izazova našeg vremena”.

Uvjerena sam da će prisutnost Njegove Svetosti dati odlučujući doprinos izradi etičkog i kulturnog regulatornog okvira za umjetnu inteligenciju, rekla je Meloni, prenosi Reuters.

jabuka.tv  Foto: IPA/Pixsell

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

BiH u deficitu od 3,5 mlrd. KM kada je riječ o trgovini hranom

BiH ima iznimne prirodne resurse za poljoprivredu. No, unatoč tome, poljoprivreda i prehrambena proizvodnja u zemlji suočavaju se s brojnim izazovima, uključujući nedovoljna ulaganja države u ovaj sektor, nedostatak stručnosti u oblasti upravljanja i nedovoljno koordinirane politike, piše Večernji list BiH. Sve to u konačnici dovelo je do situacije u […]

Pretplatite se