25. Festival dječjeg teatra BiH: „Duvanjska trnoružica“ najbolja predstava u cjelini, Matea Bagarić najbolja ženska uloga

admin
0 0
Read Time:58 Second

Završio je 25. Festival dječjeg teatra BiH, a stručni žiri kojega čine Mirza Bajramović, Tarik Džinić i Emir Ibrahimović donio je odluku o nagrađenim sudionicima festivala.

Stručni žiri dodjeljuje pohvalu za Dramski studio JU Narodna biblioteka „Branko Radičević“ Derventa za aktualnost teme u predstavi „NPC Live“ i pohvalu za „ARS CENTAR“ za djecu i mlade Zenica za promociju njegovanje baletske forme za djecu i mlade.

Također dodijeljene su i nagrade, a glase ovako:

  • Nagrada za likovnost predstave dodjeljuje se KŠC „Sveti Franjo „Tuzla za predstavu „EKO EKO“
  • Nagrada dramsko-pedagoški rad dodjeljuje se: Amri Dedić, Tarik Dedajić i Emini Moranjkić iz Pozorišta mladih Tuzla
  • Nagrada za najbolju žensku ulogu dodjeljuje se: Matei Bagarić iz OŠ fra Mije Čuića-Bukovica, Tomislavgrad iz predstave „Duvanjska trnoružica“.
  • Nagrada za najbolju mušku ulogu dodjeljuje se: Dušan Sušič iz predstave „Mala princeza“ Dramski studio za djecu i mlade, kulturna scena „Male stvari“ Trebinje.
  • Nagrada za predstavu u cjelini dodjeljuje se: OŠ fra Mije Čuića-Bukovica Tomislavgrad za predstavu „Duvanjska trnoružica“.

Čestitamo svim dobitnicima nagrada, a posebno učenicima OŠ fra Mijo Čuić iz Bukovice i Matei Bagarić koji su ostvarili odličan uspjeh na 25. Festivalu dječjeg teatra BiH!

Tomislavcity/ BKC Gračanica

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

U BiH se razvijaju četiri vrste dronova i specijalno streljivo

U Bosni i Hercegovini se trenutačno razvijaju četiri vrste letjelica, od toga su tri vrste kamikaze i izviđački, a jedna vrsta je bombarder-izviđač, objavio je Klix pozivajući se na izvor uključen u razvoj. Njihvoj izvor, uključen u sam proces pojašnjava da ono što je okarakterizirano kao kamikaza, je prvenstveno mala […]

Pretplatite se