Tri brata su odlučila krenuti putem redovništva i svećeništva

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 20 Second

Tri brata Pudar iz mjesta Velić kod Trilja odlučila su se zarediti. Jedinstven je to događaj, da se tri brata iz jedne obitelji odluče na taj čin. Riječ je o Robertu, Marku i Renatu Pudaru. Upravo sutra će se jedan od njih zarediti. Mlada misa bit će održana u 10.30 sati u Veliću.

– Mi smo braća Pudar. Rodom smo iz Cetinskog kraja, iz Velića, maloga mjesta nedaleko od grada Trilja. Pripadamo župi sv. Ivana Krstitelja – Grab. Iz peteročlane smo obitelji od oca Ivana i majke Anite. Najstariji sin je fra Marko (25) zatim Renato (24) te Robert (22). Fra Marko i Renato su na petoj godini filozofsko – teološkog studija na KBF-u Splitu, a ja sam na četvrtoj godini. Često nas ljudi pitaju imamo li još braće i sestara očekujući pozitivan odgovor, ali kad čuju odgovor da nemamo, u isti trenutak vidljivi su pomiješani osjećaji: oduševljenja zbog našega odaziva, ali i neke lažne sućuti radi naših roditelja. Zašto kažem, lažne sućuti? Zato što, ako se gleda bez perspektive vjere i ljubavi prema Bogu, to je za naše roditelje uistinu realan gubitak jer neće imati ‘svoju’ unučad. I to darivanje koje naši roditelji prolaze, vjerujem i uz nutarnju žrtvu, da daruju nešto ‘svoje’, na što po prirodnom redu imaju ‘pravo’, nas ohrabruje. Nikada na njima nismo vidjeli malodušje, neprihvaćanje ili pobunu protiv Boga, već u ljubavi prema Bogu, radosno prihvaćanje naše odluke, poštivanje naše savjesti. Mi ne posjedujemo jedni druge, niti imamo pravo da projektiramo tuđe živote. To su nam naši roditelji prenijeli, zato smo radosno, slobodno prihvatili poziv da budemo ‘znak Kraljevstva Božjeg’.

 

izvor: Ljubuški portal

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Španjolska izborila polufinale EURA

Reprezentacija Španjolske prvi je polufinalist ovogodišnjeg nogometnog Eura. Furija je nakon produžetaka izbacila domaćine Nijemce rezultatom 2:1, a pogotke su postigli Olmo i Merino za Španjolce, Wirtz za Njemačku. Španjolci će u polufinalu 9. srpnja u Münchenu igrati protiv boljeg iz dvoboja Portugal – Francuska. Dvije ekipe s najviše pogodaka […]

Pretplatite se