U pomoć Jablanici kreću službe iz Širokog, Posušja, Gruda, Tomislavgrada…

admin
0 0
Read Time:52 Second
Vatrogasci iz Županije Zapadnohercegovačke krenuli su u pomoć ugroženom stanovništvu Jablanice, koje su pogodile katastrofalne bujične poplave i klizišta.
Na put prema Jablanici krenuli su pripadnici vatrogasnih postrojbi iz Županije Zapadnohercegovačke njih 15 s pet vozila (JVP Široki Brijeg, JVP Posušje, DVD Rakitno, Vatrogasno društvo Grude) i Marko Ćorluka iz Uprave civilne zaštite ŽZH. Vatrogasci su raspoređeni na području Donje Jablanice, a logističku potporu pruža im Crveni križ Županije Zapadnohercegovačke. Ranije su iz Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke kontaktirali ravnatelja Uprave za civilnu zaštitu HNŽ-a Eugena Ćubelu i ponudili pomoć.
Prema Jablanici se uputila i Gorska služba spašavanja Široki Brijeg. Stanica Gorske službe spašavanja Široki Brijeg uputila se u Jablanicu gdje će pomoći unesrećenima u bujičnim poplavama. Već je otišla prva ekipa od sedam spašavatelja, a u poslijepodnevnim satima će prema Jablanici krenuti još 13 naših članova, izjavio je za portal Jabuka.tv pročelnik GSS-a Široki Brijeg Dragan Marušić.
Tim spašavatelja Gorske službe spašavanja Tomislavgrad pridružuje se ekipama žurnih službi koje rade potragu i spašavanje stradalih prilikom bujičnih poplava u općini Jablanica.
Bljesak.info
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Potresna ispovijest: Kako je spašen dječak iz Jablanice koji je ostao bez roditelja

Adnan Đelmo, koji je u najtežim momentima spašavao živote u Jablanici, ispričao je za “Dnevni avaz” situaciju u kojoj mu je bilo najteže. ”Jedan od najtežih momenata je bio taj kada smo izvlačili tog dječaka gdje su roditelji mu preminuli, nažalost, na licu mjesta. Zatekli smo dijete pod tim podzidom, […]

Pretplatite se