S dvoje maloljetne djece vratili se iz Njemačke i odlučili novac investirati u BiH

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 57 Second

I dok se Bosna i Hercegovina i dalje suočava s iseljavanjem svojih građana, najviše mladih, iz Orašja dolazi priča o obitelji Stankić, koja se s dvoje maloljetne djece iz Njemačke vratila u domovinu.
Odluka, kažu nije bila laka, ali je ispravna, prenosi Federalna.
Tamo gdje ste prvi put udahnuli zrak, taj zrak vam nedostaje ako ste negdje drugo, a kako godine prolaze, sve više vidim da ima istine u tome, kazao je Mario, koji je tri desetljeća života u inozemstvu zamijenio novim početkom u Orašju.

Nije bilo dvojbe ni kod njegove supruge Danijele, koja je 9 godina radila u medicinskom sektoru. U Njemačkoj su imali dobar život, ali je ljubav prema rodnoj grudi prevladala i uz malo hrabrosti napravili su taj korak – vratili su se u svoju zemlju.

Ne mogu sad reći da mi je bilo nešto loše i da nisam bila zadovoljna. Međutim, stalno je prisutan taj neki osjećaj stranca, da nisi tamo jednostavno domaći i želja za povratkom kući, priča Danijela.
Mario dodaje kako odluka nije bila laka i da se to ne može racionalno objasniti:

U pravu ste kad kažete da je hrabrost u pitanju – jest tako.

Razmišljali su dvije godine o povratku i stvarali preduvjete za to. U Orašju su sagradili prekrasan obiteljski dom, Mario je preselio i posao, radi kao online savjetnik za starog poslodavca, a Danijela se tamo dodatno educirala kako bi otvorila vlastiti obrt:

Kozmetički salon u planu mi je u skoro vrijeme otvoriti. Educirala sam se tamo na raznim poljima.

Odlučili smo svoj novac investirati ovdje, u državu koja nas je othranila, koja nas je odgojila. Ako netko misli da treba investirati u drugu zemlju, to je normalno. Za nas i po našem osjećaju ovo je ispravno bilo, poručuje Mario.

Roditelji dvije maloljetne kćerkice ne strahuju za njihovu budućnost ovdje, a odluka o povratku morala je biti donesena prije nego što je Mia krenula u školu – za naše školstvo kažu da je jako dobro.

I Mia kaže kako joj je ljepše u Orašju.

Bez obzira na društveni i materijalni status koji imate u drugoj državi, vi ste uvijek stranac u toj zemlji, kažu Stankići, koji su se iz tog razloga najprije i odlučili na povratak.

Oni su svoj mir i sreću pronašli u rodnom kraju jer im je život ovdje puno jednostavniji i drugačiji i ne može se uspoređivati ​​s Njemačkom.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Objavljena lista zemalja Europe čiji stanovnici najviše vjeruju u Boga, BiH na prvom mjestu

Objavljena lista zemalja Europe čiji stanovnici najviše vjeruju u Boga, a BiH se zemlja našla na prvom mjestu. Listu je objavio Instagram profil Landgeist, a prema istraživanju koje je proveo Pew Research Center. Pew Research Centar redovno provodi istraživanja javnog mnijenja u zemljama kao dio svog stalnog istraživanja stavova i […]

Pretplatite se