Obilježena obljetnica stradanja hrvatskih vojnika na Prokosu

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Obilježena je 28. obljetnica stradanja hrvatskih vojnika na Prokosu.U organizaciji planinarskog društva “Orlova stina” iz Tomislavgrada održao se tradicionalni menorijalni pohod od lipskog groblja do mjesta stradanja. Dolaskom na Prokos položen je vijenac i upaljene su svijeće za stradale hrvatske branitelje. U snježnoj oluji u podnožju Vrana na Prokosu, prateći hrvatskoga generala Janka Bobetka 30. ožujka 1995. godine živote su izgubili pripadnici Antiterorističke jedinice Lučko: Mladen Jakovljević (1968.) iz Novske, Robert Krizmanić (1970.) iz Ljubljane, Krešo Supina (1970.) iz Zagreba, Davor Zbiljski (1968.) iz Zagreba, te Ivicau o Begić iz Posušja (1962.), pripadnik vojne policije HVO-a.

Molitvu je ove godine predvodio gvardijan Franjevačkoga samostana iz Tomislavgradu fra Bože Milić koji se na kraju molitve zahvalio svima koji su došli i koji na ovaj način čuvaju uspomenju na stradale branitelje.
Vijenac su položili i svijeće upalili predstavnici općine Tomislavgrad, predvođeni općinskim načelnikom Ivanom Buntićem, suborci stradalih iz ATJ Lučko iz Zagreba, predstavnici PD Orlova stina i PS Herceg-Bosne predvođeni predsjednikom Antom Vukadinom, predstavnici udruga Domovinskoga rata iz Općine Tomislavgrad i Općine Posušje.
Zbog jutrošnje obilne kiše i snijega ove se godine na uspon odazvao nešto manji broj planinara nego što je to bilo ranijih godina.
Uz planinare ovu obljetnicu trčanjem je obilježio i član Trail kluba Hajdučka družina iz Tomislavgrada Tomislav Toša Batarilo.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Hercegovinu očekuje jaka bura, a Bosnu minusi

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) u ponedjeljak 3.4. u većem dijelu zemlje se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Na jugu Hercegovini prijepodne sa sunčanim razdobljima. U Bosni u nizinama se očekuje kiša, a u višim područjima i na planinama snijeg. U večernjim satima ili u noći sa ponedjeljka na utorak […]

Pretplatite se