„Dani berbe grožđa – Brotnjo 2022“ održavaju se od 16. do 18. rujna

admin
1 0
Read Time:37 Second

67. Dani berbe grožđa započet će večeras, u petak, 16. rujna predstavljanjem knjige Jure Belje i Veselka Sivrića „Agrag i agronomi Brotnja“ te otvorenjem izložbe akademske slikarice Karoline Marušić „Rujanove svečanosti“.

Kulturni program u organizaciji Ogranka Matice hrvatske Čitluk započet će u 19 sati u Hotelu Brotnjo.

Dani berbe grožđa, tradicionalna broćanska kulturno-turističko gospodarstvena manifestacija

1955. godine, održani su prvi „Dani berbe grožđa” i sve do danas, svrha manifestacije je upoznavanje, zbližavanje i učvršćivanje zajedništva žitelja Brotnja i njihovih gostiju, očuvanje narodne baštine kroz prezentaciju izvornog narodnog stvaralaštva, njegovanje i širenje amaterizma u kulturi, poticanje jačanja kulturnog i sportskog stvaralaštva u cjelini, poticanje i razvijanje turističke ponude, poticanje razvoja poljoprivrede, te poticanje razvoja gospodarstva kako na području općine tako i šire.

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Najava: 11. kolo BiH Premijer lige - Široki dočekuje Posušje na Pecari

Ovoga vikenda biti će odigrano 11. kolo BiH Premijer lige. Ovo kolo biti će obilježeno hercegovačkim derbijima – na Pecari se sastaju Široki i Posušje, dok Zrinjski dočekuje Igman iz Konjica.   Obje utakmice su na rasporedu sutra(subota, 18-9.), Široki i Posušje igraju u 19 sati, a Zrinjski i Igman […]

Pretplatite se